İstanbul Defilesi

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Modanın dinamik mekanı New York Moda
Haftası'nda dillere destan bir İstanbul defilesi.

dgg.bmp


Modacı Nedret Taciroğlu'nun Osmanlı Padişahları tuğralarından esinlenerek tasarladığı
'Sultanlar Şehri İstanbul' yaz koleksiyonu, New York Moda Haftası
kapsamında tanıtıldı. Koleksiyon büyük beğeni topladı.

hm.bmp


New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği'nin himayelerinde ünlü Times Meydanı'ndaki Westin Otel'de düzenlenen defileye New York'un tanınmış çevreleri, modacıları ve yazarları ile diplomat ve gazeteciler katıldı. Dünyanın değişik ülkelerinden gazetecilerin de yoğun ilgi gösterdiği defile ardından açıklama yapan Taciroğlu, koleksiyonunu, tarih ile çağdaşlığı harmanlayarak tasarladığını söyledi.
Osmanlı sultanlarından Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, 3'üncü Selim ile 2'nci Ahmed'in tuğralarından izler taşıyan, kırmızı, toprak rengi ve krem tonlarının ağır bastığı, Swarovski taşlarla işlenerek, ipek-şifon drapelerle zenginleştirilen 30 ayrı tasarımın sunulduğu yaz koleksiyonu, izleyicilerden büyük alkış aldı.

dfdf.bmp


Nedret Taciroğlu, 2000 yılından bu yana ABD'ye gelip fuarlara katıldığını ancak, New York'ta ilk kez defile düzenlediğini, son derece mutlu olduğunu söyledi. Taciroğlu, “Türk tarihimiz o kadar derin ki, bu koleksiyonumda tarihimizi ve kültürümüzü yansıtmak istedim. Tuğra bir imza, Osmanlı hep mistiktir ve yabancılara ilginç gelmiştir, bu zenginliğimizi görmelerini istedim” dedi.
Taciroğlu, 2009'un yaz koleksiyonunda özellikle şarap ve ateş kırmızısı, toprak rengi ve bej tonlarını kullandığını ve modern Türk kadınını yansıtmak istediğini söyledi. Taciroğlu, bir soru üzerine, bu defilede Fahir Atakoğlu'nun bestesini kullandığını, Türk bestecilerinin müziklerini kullanmayı sevdiğini söyledi.

300_moda_gercek.jpg


Taciroğlu'nun defilesine ‘Oprah Magazine, Vanity Fair, Essence Magazine, Collezione Haute Couture, Elle, Concept Magazine, The Soho Journal, Boss Inc. Chictoday' gibi moda dergisi yazarları ve firma temsilcileri katıldı.
Nedret Taciroğlu, yakında ABD'nin Los Angeles kentinde de bir defile düzenleyecek. İç mimari eğitimi alan Taciroğlu, tasarımlarıyla, 80’li yıllarda Nancy Reagan'in da ilgisini çekmeyi başarmış ve Reagan’a 18 parçadan oluşan özel bir koleksiyon hazırlamıştı.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bende bir gün defile izlemeyi cok istiyorum. :dusun:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
ne güzel olur dimi sadiye ama öyle bi yeregiderken bi de ne giysem telaşı sarar:))
 

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
evet ya keşke gidebilsek.....

aslında biz kendimiz bir defile yapsak ... hanımefendi.com olarak, sanal defile..... :kokos::kokos:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst