Ispanaklı Rulo -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler
450 gr ispanak (1300 gr alip yikadim, kaynayan suda cok hafif hasladim, suyunu siktim elimde kalan net ispanak 450 gr idi)
1.5 dilim ekmek (kenarlari kesilmis, islatilmis)
1 yemek kasigi galeta unu
4 yumurta
1.5 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber



Dolgu Malzemesi

200 gr mascarpone (ben labne kullandım
100 gr krem peynir
Konserve misir
1/2 kavanoz garnitür
4 ad haşlanarak kabukları soyulmuş ve minik doğranarak yağda sotelenmiş kırmızı biber küpleri




Yapılışı:

Yumurta beyazlarini ayri bir kapta kar beyazi olana kadar cirpin. Islatılıp sıkılmış ekmek, dogranmis ispanak, galeta unu ve yumurta sarilarini karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin. En son bunu diger karisima ekleyin.


Yagli kagit serilmis firin tepsinizde 18-20 dakika kadar 170 derecede (onceden isitilmis firinda) pisirin. Firindan cikardiktan 3-4 dakika sonra temiz bir mutfak havlusuna ters cevirin. Yagli kagidi cikarin. Rulo yapip sogumasi icin bekleyin.



Labne ve krem peynir krema kivamina gelene kadar cirpilir. Soguyan rulomuz acilir, icine bu peynir karisimindan suruldukten sonra misir, garnitür ve kirmizi biber rasgele yerlestirilir. Tekrar rulo yapilip, buzdolabinda servise kadar tutulur. Ben bir gece önceden yapıp ertesi gün ikram ettim. Üstüne ise süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıp şerit halinde sıktım ve kırmızı biberle süsledim.
ISP+RULO+MALZEME.JPG


ALINTI
rulo.JPG


ISP+RULO.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst