Şekerpare
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı
Ispanakları yıkayıp iyice süzdürdüm ve yaprak kısımlarını robottan geçirdim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırdım. Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirdim. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
not: Arkadaşlar adına bakıp kesinlikle aldanmayın. Ispanağı sevmeyen biri olsanız bile pastada hiç hissedilmeyecek kadar az bir tat bırakıyor hatta tadı hiç hissedilmiyor diyebilirim ve çok güzel renk veriyor.Antep fıstıklıymış gibi oluyor.Kesin ve kesinlikle deneyin derim.Şimdiye kadar denemediyseniz eğer.