incitanemtuana
Daimi Üye
ilk kez tuana min 3.yas günü partisinde denedigim ve sonrasinda vazgecilmezlerimizin arasinda yer alan bir lezzet
gecen haftasonuda annemin arkadasinin restoranina yaptim
yilbasi yemegi vardi
acik büfede tuzlu kurabiye rica etti benden
bende bu tarifimi yapip yolladim
ve sükürler olsun mahcup olmadim
cok begenilmis
ISPANAKLI KURU PASTA
Kullanılan Malzemeler:
1. 125gr margarin(oda isisinda)
2. 3yemek kasigi yogurt
3. 1adet yumurta(sarisi üzerine)
4. 7adet ispanak yapragi
5. 1su bardagi kasar rendesi
6. aldigi kadar un
7. 1paket kabartma tozu
8. 1tatli kasigi tuz
9. üzeri icin cörek otu
Hazırlık
1. ispanaklar ince ince dogranacak
2. margarin ve yogurt derin bir kaba konup catalla ezilecek
3. yumurta beyazi ve kasar,tuzda ilave edilip hepsi karistirilacak
4. ispanagida ilave edip karistirilacak
5. azar azar elenmis un eklenip yogrulmaya baslanilcak
6. hamur hafif kivam almaya baslayinca kabarta tozuda ilave edilip yine azar azar unla kulak memesi kivamina gelip ele yapismayan hamur elde edilene kadar yogrulcak
7. hamur kivama gelince tezgahin üzerine koyup o derin kapla üzeri kapatilip 10dakika dinlenmeye brakilacak
Tarifin Hazırlanışı
1. hamurdan cevizden biraz daha kücük bezeler kopartilip yuvarlanicak
2. tezgahin üzerine alip avucunuzla uzun bir fitil yapin
3. sonrada ortadan ikiye katlayin
4. ve iki kere burun
5. yagli kagit serilmis firin tepsisine dzin
6. üzerlerine yumurta sarisi sürüp
7. cörek otu serpistirin
8.
9. önceden isitilmis 200derecelik firinda 35dakika pisirin
10.
11. affiyet olsun canlarim
gecen haftasonuda annemin arkadasinin restoranina yaptim
yilbasi yemegi vardi
acik büfede tuzlu kurabiye rica etti benden
bende bu tarifimi yapip yolladim
ve sükürler olsun mahcup olmadim
cok begenilmis
ISPANAKLI KURU PASTA
Kullanılan Malzemeler:
1. 125gr margarin(oda isisinda)
2. 3yemek kasigi yogurt
3. 1adet yumurta(sarisi üzerine)
4. 7adet ispanak yapragi
5. 1su bardagi kasar rendesi
6. aldigi kadar un
7. 1paket kabartma tozu
8. 1tatli kasigi tuz
9. üzeri icin cörek otu
Hazırlık
1. ispanaklar ince ince dogranacak
2. margarin ve yogurt derin bir kaba konup catalla ezilecek
3. yumurta beyazi ve kasar,tuzda ilave edilip hepsi karistirilacak
4. ispanagida ilave edip karistirilacak
5. azar azar elenmis un eklenip yogrulmaya baslanilcak
6. hamur hafif kivam almaya baslayinca kabarta tozuda ilave edilip yine azar azar unla kulak memesi kivamina gelip ele yapismayan hamur elde edilene kadar yogrulcak
7. hamur kivama gelince tezgahin üzerine koyup o derin kapla üzeri kapatilip 10dakika dinlenmeye brakilacak
Tarifin Hazırlanışı
1. hamurdan cevizden biraz daha kücük bezeler kopartilip yuvarlanicak
2. tezgahin üzerine alip avucunuzla uzun bir fitil yapin
3. sonrada ortadan ikiye katlayin
4. ve iki kere burun
5. yagli kagit serilmis firin tepsisine dzin
6. üzerlerine yumurta sarisi sürüp
7. cörek otu serpistirin
8.
9. önceden isitilmis 200derecelik firinda 35dakika pisirin
10.
11. affiyet olsun canlarim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.