Ispanakli Kuru Pasta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ilk kez tuana min 3.yas günü partisinde denedigim ve sonrasinda vazgecilmezlerimizin arasinda yer alan bir lezzet
gecen haftasonuda annemin arkadasinin restoranina yaptim
yilbasi yemegi vardi
acik büfede tuzlu kurabiye rica etti benden
bende bu tarifimi yapip yolladim
ve sükürler olsun mahcup olmadim
cok begenilmis

ISPANAKLI KURU PASTA

Kullanılan Malzemeler:

1. 125gr margarin(oda isisinda)
2. 3yemek kasigi yogurt
3. 1adet yumurta(sarisi üzerine)
4. 7adet ispanak yapragi
5. 1su bardagi kasar rendesi
6. aldigi kadar un
7. 1paket kabartma tozu
8. 1tatli kasigi tuz
9. üzeri icin cörek otu

Hazırlık

1. ispanaklar ince ince dogranacak
2. margarin ve yogurt derin bir kaba konup catalla ezilecek
3. yumurta beyazi ve kasar,tuzda ilave edilip hepsi karistirilacak
4. ispanagida ilave edip karistirilacak
5. azar azar elenmis un eklenip yogrulmaya baslanilcak
6. hamur hafif kivam almaya baslayinca kabarta tozuda ilave edilip yine azar azar unla kulak memesi kivamina gelip ele yapismayan hamur elde edilene kadar yogrulcak
7. hamur kivama gelince tezgahin üzerine koyup o derin kapla üzeri kapatilip 10dakika dinlenmeye brakilacak

Tarifin Hazırlanışı

1. hamurdan cevizden biraz daha kücük bezeler kopartilip yuvarlanicak
2. tezgahin üzerine alip avucunuzla uzun bir fitil yapin
3. sonrada ortadan ikiye katlayin
4. ve iki kere burun
5. yagli kagit serilmis firin tepsisine dzin
6. üzerlerine yumurta sarisi sürüp
7. cörek otu serpistirin
8.

9. önceden isitilmis 200derecelik firinda 35dakika pisirin
10.

11. affiyet olsun canlarim



 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Vay çok zekice :eek: hamura ıspanak koymak aklına nerden geldi yahu dereotlu gibi gözükmüş yazıcam bu tarifi sevdim...
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
basta belirtmeyi unutmusum mütevazi lezzetlerden görüp denedigim bir tarif
bariz ispanak tadi yok tabiikide
ama hem görüntüsü acisindan hemde cocuklara azicikta olsa ispanagi yedirmek acisindan güzel :)
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Tat vermiyor zaten pastalara da renk için konulduğunda ıspanak lezzeti almıyor yiyenler söylemesen gıda boyası sanıyorlar...

Poğaçalara da olur bu teknik valla hoş fikir...
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ben ispanakli pastayi fistikli diye gagaliyorum zaten :kahkaha:
evet pogaca fikride süper k:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst