
Ispanaklı Anadolu Çorbası
1 bardak dövme
1 adet yumurta
1 bardak yoğurt
3 yemek kaşığı un
6 bardak et suyu
1 bardak kıyılmış ıspanak kökü
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Tarif:
• Akşamdan 1 bardak dövmeyi ıslatın.
• Dövmeleri (yarma) iyice yıkadıktan sonra, bol suda açılana kadar haşlayın.
• 1 yumurtayı 1 bardak yoğurtla birlikte iyice çırpın.
• İçine 3 kaşık unu karıştırın ve tencereye alın.
• 6 bardak et suyunu ilave edin.
• Tenceredeki karışımı orta ateşte, kaynayıncaya kadar karıştırın.
• Dövmeyi, daha önceden ıslatıp 10 dakika kadar kaynatıp, süzdüğünüz yeşil mercimekler ile kıyılmış ıspanak köklerini ilave edin.
• 15 dakika daha kaynatıp çorbanın altını kapatın.
• Servis yapmadan önce tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biberli karışımı üzerine dökün.
Alıntıdır...