İslim Kebabı

asudee

Üye
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
29
Tepki
65
Puan
13
Yaş
39
Konum
ankara
islim-kebabi.jpg

MALZEMELER

* 3 adet uzun boylu patlıcan
* Köfte için
* 500 gr. Kuzu kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak ( rendelenmiş )
* 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
* 1 çay bardağı galeta unu
* 1 adet yumurta
* kimyon, kekik, kırmızı pul biber, karabiber
* Sos için
* 4 adet domates (rendelenmiş)
* Tuz
* Karabiber
* ½ çay bardağı ayçiçeği yağı
* Üzeri için
* 4 adet sivri biber
* 1-2 adet domates (elma dilimi şeklinde) dilimleyin

YEMEĞİN YAPILIŞI

* Sosun yapılışı
* İslim kebabımızı hazırlamak için ilk olarak sostan başlayabiliriz.
* Ocağımızı yakıp derin bir kaba ayçiçeği yağını katalım. Üzerine rendelenmiş domatesi, tuzu, karabiberi ilave edelim. (dilerseniz islim kebabında kullandığınız taze baharatları sos hazırlamada da kullanabilirsiniz) Domates sosu tamamen piştikten sonra sos hazır gelmiş demektir.
* Patlıcanların yapılışı
* Satın almış olduğunuz kemer tarzı patlıcanları dış kısmının tek yanağının kabuğunu soyup yaklaşık yarım cm. kalınlığında uzunlamasına dilin.
* Dilimlemiş olduğunuz patlıcanları anında tuzlu suya yatırın ki acısı çıksın.
* 20 dakika kadar beklettikten sonra patlıcanları kâğıt havlu üzerine serin suyu gitsin, çünkü kızartma yaparken yağ sıçraması yapar.
* Daha önceden ısıttığımız tavada patlıcanları yarı pişmiş olarak kızartalım.
* Köftenin yapılışı
* İlk olarak islim kebabı için kullanacağımız köftemizi hazırlayalım.
* Derin bir kab içerisine kuzu kıymamızı koyalım, içerisine rendelenmiş sarımsakları, rendelenmiş soğanı, yumurtamızı, karabiberini ve 1 çay kaşığı kadar tuzu, 1 çay bardağı galeta ununu ve baharatlarımızı katalım. ( taze baharatta katabilirsiniz dereotu nane vs)
* Köftemiz malzemelerle özdeşlenene kadar yani tüm ürünlerin her yöne eşit şekilde dağılana kadar iyice yoğuralım.
* Köftemizi yoğurma işlemi bitince köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle dairesel yapıp üzerine hafiften basarak yassılaştırıp önceden ısıttığımız tavada kızartma işlemine başlayalım.
* Şimdi İslim Kebabının Yapılışı
* İslim kebabını hazırlarken ilk olarak patlıcanlarımızı + ( artı ) şeklinde tahta tezgahımıza koyuyoruz.
* Tam ortasına gelecek şekilde köftemizi koyuyoruz ve patlıcanların uc kısımlarını köftenin üzerine gelecek şekilde katlıyoruz ve ortasına kürdan takıyoruz açılmaması için.
* Taktığımız kürdanlı patlıcanları borcama koyuyoruz ve yemeğimizi süslemek açısından, lezzet açısından üzerine dilimlemiş olduğumuz domatesleri, biberleri takıyoruz.
* Şimdi daha önceden hazırladığımız sosu borcama dizdiğimiz yemeğimizin üzerine döküp
* Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırınımızda yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.
* Yemeğimiz servise hazır hale gelmiştir.
* Afiyet olsun …



PÜF NOKTALAR

1- İslim kebabında kullanılacak patlıcanlar sarma işleminde kolaylık sağlaması için uzun boylu seçilmeli.

2- Köfteleri kızartırken tam pişirmiyoruz, çünkü devamında fırında pişireceğiz.

3- Patlıcanları yarı pişmiş olarak hazırlayacağız.

4- Domates sosunun tamamen pişmesine dikkat edin. Çünkü fırında pişme derecesi yeterli gelmeyebilir.

5- İslim kebabının yanında garnitür olarak patates püresi, pirinç pilavı ile servis edilebilir.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
 

mes32

Daimi Üye
Katılım
28 Kasım 2011
Mesajlar
1.315
Tepki
1.200
Puan
113
Yaş
35
Konum
ısparta
bu yemeğe bayılırım ve sık yaparımmm.emeğine sağlık canım:nk:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
bu yemeği çok severim yaparımda..diğer adıda kürdan kebabı..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst