Işçi Olarak Başladı Ama Işçi Kalmadı

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Eskişehir Vemar Armatür ve Aksesuar AŞ Başkanı Veysel Koçak, 1985’te işçi olarak çalıştığı bir fabrikada öğrendiği armatür üretimini, girişimcilikle birleştirip fabrikatör oldu.

Koçak, 1985’te, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde faaliyet gösteren bir armatür ve banyo aksesuarı fabrikasında çalışmaya başladığını belirterek, askerlik görevi için ayrıldığı fabrikada 1990’da tekrar işçi olarak görev yapmaya devam ettiğini kaydetti. Daha sonra aynı yıl üç işçi arkadaşıyla birlikte bir atölye kurduklarını ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"1992 yılında ortaya çıkan Körfez Krizi ile ortaklarım atölyeden ayrıldı. Tek başıma kaldım. 1992-1994 yıllarından yan sanayici olarak polisaj işleri yaptım. Üç yıl sonra 197 çalışanımla işçi olarak çalıştığım fabrikanın yan sanayicisi olarak ilk nikel ve krom kaplama tesisini kurdum. İşçi olarak çalıştığım tesisin polisaj ve kaplama işlerini yaptım. 2001 ekonomik krizinden sonra kendi armatür fabrikamı kurmak için çalışmalara başladım. Polisaj ve kaplama işleri yapmak için 2003’te Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 1800 metrekarelik alanı bulunan bir fabrika kiraladım."

Koçak, 2004’te OSB’de 10 bin metrekarelik bir arsa aldığını belirterek, söz konusu yerde 5 bin metrekare kapalı alanı olan bir fabrika yaptığını bildirdi. Fabrikasında kendi markası olan Vemar adıyla armatür üretmek için kolları sıvadığını anlatan Koçak, şöyle devam etti:

"2007’de yurt dışından getirdiğimiz malzemelerle dökümhane, CNC işlemeler ve tasarım bölümümüzü kurduktan sonra Vemar markasıyla armatür üretimine başladık. Aynı yıl ürünlerimizin dağıtım ve pazarlama işlerini de yaptık. 2007’den bu yıla 19 ürünle başladığımız üretime 228 çeşit ürünle devam ediyoruz. Türkiye’de ilk kez 7 yıl garantili armatür ürettik. Yurt dışında ve yurt içinde armatür satıyoruz. Kendimize özgü ürünler yapıyoruz. Krizlerle rağmen yılmadan çalışıyoruz. 2009’un ilk yarısından sonra ihracat hamlemizi yaptık. Libya, Ürdün, Irak, Belçika, İzlanda, Kıbrıs, Makedonya başta olmak üzere 1 milyon dolarlık ihracat yaptık. Türkiye genelinde 700 kayıtlı bayiliğimiz var. Küçücük bir atölye ile başlayıp bugüne kadar gelmemizin sırrı, çalışmak, dürüstlük ve yeniliklere açık olmaktır. Fabrikamızda 63 çalışanımızla aylık 30 bin armatür üretiyoruz."

Koçak, hayatta herkesin bir hedefinin olması gerektiğini anlatarak, "Kendime her zaman (simit de satsam kendi işimin patronu olacağım) hedefini koydum. Her zaman kazandığımın yüzde 80’ini kendi işime yatırarak bugünlere geldim. Kendi markamla armatür yapma hedefini 1990’da kafama koymuştum. Yatırımcı ruhumu kaybetmedim. Türkiye ve dünyada bilinir ve tercih edilen bir marka olmak için altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İşçilerimle bir aile gibiyiz. Ben de işçilikten geldiğim için onları en iyi ben anlıyorum. Kardeş ve arkadaş gibi çalışıyoruz" diye konuştu.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst