Aşk Sancısı
Daimi Üye
İrmikli mini toplar tarifi malzemeler:
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 poşet krem şanti
Üzeri için:
1 su bardağı Hindistan cevizi
Toz petibör bisküvi
Çikolata sosu
İrmikli mini toplar tarifi hazırlanışı:
Geniş bir tencereye sütü, toz şekeri ve irmiği koyun.
Karışımı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ara sıra karıştırarak soğutun.
Soğuyan muhallebiye bir poşet krem şantiyi karıştırarak yedirin.
Yanınıza bir kase su alın.
Muhallebi karışımından elinizle toplar yapın, ardından Hindistan cevizine bulayın.
Muhallebinin elinize yapışmaması için ara sıra elinizi suyla ıslatın.
Topları tabağa alın, dilerseniz üzerlerine badem veya fındık batırarak batırarak servis edin.