İrmikli Balkabaklı Pasta

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
İrmikli Balkabaklı Pasta

irmiklipa2si3.jpg


Malzemeler:
4 su b. süt
7 çorba k. toz şeker
7 çorba k. irmik
1 paket vanilya

Kabaklı Harç için:

1800 gr. Balkabağı
2,5 su b. toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 su b. ceviz

Üzeri için:

Yeşil fıstık
fındık
hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Kabukları soyulmuş olan net 1800 gr.balkabağını kare olarak kesin.Tencereye balkabaklarını ilave edin.Üzerine 2.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve balkabağını pişirin.Balbakablar piştikten sonra ezin.Daha sonra üzerine iri parçalanmış olan 1 su bardağı cevizi ilave edin.Üzerine elinizle parçalayıp kırılmış olan 1 paket petibör bisküviyi ilave edin.ve karıştırın.
Tencereye 4 su bardağı sütü alın.

Üzerine 7 çorba kaşığı toz şeker,7 çorba kaşığı irmik Ve 1 paket vanilyayı ilave edin.Sürekli karıştırarak irmikli pudingi pişirin.Yuvarlak bir çemberi servis tabağına yerleştirin.Çemberin zemin kısmına irmikli pudingi İlave edin.İrmikli muhallebenin üzerine balkabağını ilave edin.Balkabağının üzerini yeşil fıstık,hindistan cevizi ve fındık ile süsleyin.Tatlınız soğuduktan sonra çemberinden çıkartın ve soğuk olarak servis edin.
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Evet komşumun gününde yapmıştık tarif buna yakındı çok beğenilmişti.Paylaşım için sağol ellerine sağlık:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst