GÜLÇİN
Daimi Üye
İrmikli Balkabaklı Pasta
Malzemeler:
4 su b. süt
7 çorba k. toz şeker
7 çorba k. irmik
1 paket vanilya
Kabaklı Harç için:
1800 gr. Balkabağı
2,5 su b. toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 su b. ceviz
Üzeri için:
Yeşil fıstık
fındık
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Kabukları soyulmuş olan net 1800 gr.balkabağını kare olarak kesin.Tencereye balkabaklarını ilave edin.Üzerine 2.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve balkabağını pişirin.Balbakablar piştikten sonra ezin.Daha sonra üzerine iri parçalanmış olan 1 su bardağı cevizi ilave edin.Üzerine elinizle parçalayıp kırılmış olan 1 paket petibör bisküviyi ilave edin.ve karıştırın.
Tencereye 4 su bardağı sütü alın.
Üzerine 7 çorba kaşığı toz şeker,7 çorba kaşığı irmik Ve 1 paket vanilyayı ilave edin.Sürekli karıştırarak irmikli pudingi pişirin.Yuvarlak bir çemberi servis tabağına yerleştirin.Çemberin zemin kısmına irmikli pudingi İlave edin.İrmikli muhallebenin üzerine balkabağını ilave edin.Balkabağının üzerini yeşil fıstık,hindistan cevizi ve fındık ile süsleyin.Tatlınız soğuduktan sonra çemberinden çıkartın ve soğuk olarak servis edin.
Malzemeler:
4 su b. süt
7 çorba k. toz şeker
7 çorba k. irmik
1 paket vanilya
Kabaklı Harç için:
1800 gr. Balkabağı
2,5 su b. toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 su b. ceviz
Üzeri için:
Yeşil fıstık
fındık
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Kabukları soyulmuş olan net 1800 gr.balkabağını kare olarak kesin.Tencereye balkabaklarını ilave edin.Üzerine 2.5 su bardağı toz şeker ilave edin ve balkabağını pişirin.Balbakablar piştikten sonra ezin.Daha sonra üzerine iri parçalanmış olan 1 su bardağı cevizi ilave edin.Üzerine elinizle parçalayıp kırılmış olan 1 paket petibör bisküviyi ilave edin.ve karıştırın.
Tencereye 4 su bardağı sütü alın.
Üzerine 7 çorba kaşığı toz şeker,7 çorba kaşığı irmik Ve 1 paket vanilyayı ilave edin.Sürekli karıştırarak irmikli pudingi pişirin.Yuvarlak bir çemberi servis tabağına yerleştirin.Çemberin zemin kısmına irmikli pudingi İlave edin.İrmikli muhallebenin üzerine balkabağını ilave edin.Balkabağının üzerini yeşil fıstık,hindistan cevizi ve fındık ile süsleyin.Tatlınız soğuduktan sonra çemberinden çıkartın ve soğuk olarak servis edin.