İrmik Helvalı Sigara Böreği

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
Daha önce yapıldı mı bilmiyorum,evde yufka varken bir de irmik helvası varken aklıma gelen ,yaptıktan sonra da kızlarım ve eşim tarafından çok beğenilen bir tatlı oldu:)deneyipte beğenmediğim bir tarifi asla paylaşmam yapmak isterseniz zevkle yapıp yiyebilirsiniz,beğeneceğinize eminim kesinlikle ,hatta siz daha da geliştirip üzerine çikolata sosu bile dökebilirsiniz,afiyet olsun şimdiden:)
MALZEMELER (İRMİK HELVASI İÇİN)

1,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
tarçın veya vanilya,ben tarçını daha çok severim helvada..
SİGARA BÖREĞİ İÇİN ;

3 adet yufka
ve kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:

Önce sıvı yağı tencereye alıp sıvı yağı ekleyip ısıtıyoruz ,daha sonra irmiği ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak irmikler pembeleşene kadar kavuruyoruz,daha sonra da toz şeker ve sütü ilave edip tarçını da ekliyoruz kısık ateşte irmikler suyunu çekene kadar pişiriyoruz,sonra da ocağı kapatıp demlendikten sonra bir müddet soğuması için bekliyoruz..

Yufkalarımızı tezgaha serip sigara böreği yapar gibi 8 parçaya bölüyoruz ve her parçanın geniş kısmına yaptığımız helvadan 1 yemek kaşığı kadar koyup sarıyoruz(sigara böreği gibi) daha sonra hazırladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz...ben bu defa tencere de kızarttım ama başka zaman fırında pişirmeyi deneyeceğim öyle de güzel olacağını düşünüyorum...afiyet olsun:)
attachment.php
böreğim.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
67.371
oooo Ellerine sağlık ablacım şahane gözüküyor :cikolata:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
wowwwwwwww 40yil düsünsem aklima gelmezdi,harikasin kessinlikle denicem canim,ellerine saglik,cok asiri yagli olmadi dimi?bide tamamen sogukken tüketilebiliyo dimi?

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.924
İnciiiiii uzak dur bu tariften valla kırarım kafanı heeee :hayir:
Çok yağ çekmese de sonuç olarak yağlı sen şöyle daha az kalorili tariflere takıl beybiiiiiiiii:nk:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Inanmiyorum abla ya, nasil aklina geldi.
Gercekten harika görünüyor.
Bir ara yapmak isterim. -alkis

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
Inanmiyorum abla ya, nasil aklina geldi.
Gercekten harika görünüyor.
Bir ara yapmak isterim. -alkis

şadiyecim kalanları değerlendirmek istedim ,helvayı çok yapınca kaldı ben de atmaya kıyamadım hiç bir şeyi atamam zaten böyle değerlendireyim dedim ,bu konularda anneme çekmişim ben,annem de az az kalan şeylerden yeni şeyler çıkarır ortaya:D

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Valla tebrik ederim ablacim.
Harika görünüyor birde tarcinla kim bilir ne güzel olmustur :cilgindans:

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
aynı tarifi fırında yapınca daha güzel olur diye düşünüyorum ,birdaha ki sefere fırında yapıp paylaşırım:)

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
kedijigim ha bir fazla ha bir eksik balim
kilom sabit nasilsa
standart balinayim ben :))))))))

ferahim tskler canim benim misafirlerim icin denicem muhakkak saolasin ozaman ilk sicagi cikar cikmaz tüketilmeli bence ;)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.394
Daha önce yapıldı mı bilmiyorum,evde yufka varken bir de irmik helvası varken aklıma gelen ,yaptıktan sonra da kızlarım ve eşim tarafından çok beğenilen bir tatlı oldu:)deneyipte beğenmediğim bir tarifi asla paylaşmam yapmak isterseniz zevkle yapıp yiyebilirsiniz,beğeneceğinize eminim kesinlikle ,hatta siz daha da geliştirip üzerine çikolata sosu bile dökebilirsiniz,afiyet olsun şimdiden:)
MALZEMELER (İRMİK HELVASI İÇİN)

1,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
tarçın veya vanilya,ben tarçını daha çok severim helvada..
SİGARA BÖREĞİ İÇİN ;

3 adet yufka
ve kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:

Önce sıvı yağı tencereye alıp sıvı yağı ekleyip ısıtıyoruz ,daha sonra irmiği ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak irmikler pembeleşene kadar kavuruyoruz,daha sonra da toz şeker ve sütü ilave edip tarçını da ekliyoruz kısık ateşte irmikler suyunu çekene kadar pişiriyoruz,sonra da ocağı kapatıp demlendikten sonra bir müddet soğuması için bekliyoruz..

Yufkalarımızı tezgaha serip sigara böreği yapar gibi 8 parçaya bölüyoruz ve her parçanın geniş kısmına yaptığımız helvadan 1 yemek kaşığı kadar koyup sarıyoruz(sigara böreği gibi) daha sonra hazırladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz...ben bu defa tencere de kızarttım ama başka zaman fırında pişirmeyi deneyeceğim öyle de güzel olacağını düşünüyorum...afiyet olsun:)
attachment.php

Eveet enteresan bir tarif daha -alkis ben kadayıf ve cevizlisini yaptım ama irmikli hiç denemedim şu an merak etmiş vaziyetteyim :cilgindans: ferah abla ben yufkayıda şerbetledin sandım ama sadece irmiğinde varmış yufkayıda hafif şerbetlesek ağır olur mu?

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
@nk83 şerbette bekletirsen ağır olur diye düşünüyorum ama batırıp çıkarırsan güzel olabilir ,hiç öyle yapmadım sadece tahmin benimki:huhuu:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.394
Onu da ben deneyeyim o zaman sonucu buraya yazarım :) bu tatlıyı severim diye düşünüyorum birazda tarçın çok hoş olur :dusun:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar