İnsan Ölümden Neden Korkar ?

ebrulii

Daimi Üye
Katılım
13 Haziran 2011
Mesajlar
3.455
Tepki
3.710
Puan
113
Yaş
34
Konum
SOMA'da Yaşıyorum
Hayat o kadar tatlı ki ve biz insanoğlu bu hayata o kadar bağlanmışız ki sanki hiç bitmicekmiş gibi sanki bir gün göçüp gitmicekmişiz gibi yaşıyoruz sadece bu hayat için mucadele veriyoruz o yüzdende korkuyoruz sahip olduklarımızı kaybetmek korkutuyor bizi
 

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Moderatör
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.232
Tepki
5.771
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
İnsanlar için takdir edilen ve kaaçınılmaz sonlardan biriside ölümdür. Ölüm, insanların lezzetlerini acılaştıran ümitlerdini bitiren bir gerçektir.Ölümün zahirden ziyade kalbi tarafı daha fazla olduğu için insanlar ondan korkup, çekinirler veya ürperirler. Bu korkular insanların imanlarına göre değişiklik gösterir. Ölümden en çok korkanların başında kafirler gelir.
Kafirler Allaha ve ahirete inanmadıkları için ölüm onlara korkutucu gelir.İmanı olmayanlar için ölüm yokluk,hiçlik, çürüme, idam olma, sevdiklerinden ebedi bir şekilde firak ile ayrılmaktır.Ahiret inancı olmayan ve dünya hayatını seven ve ona aşık olan bu kisim için dünya cennettir.Dünyada geçirecekleri her saniye onlar için çok kıymetlidir.Milyonlarca ehli kalp,muhbiri sadık ölümden sonra yeni bir hayat var dedikleri halde, insanlar fıtratlarındaki ebedi yaşama,ebedi gençlik ve ebedi mutlu yaşama arzularına rağmen, ahireti inkar ederek kendileri için en dehşetli olan ölümü düşünmemek için hislerini iptal etmek nevinden eğlencelere dalarlar.

Onlarla kendilerini oyalamaya çalışırlar.Cazibedar oyuncaklarla ,uyutucu hevasatlara ve meşgalelerle uğraşır dururlar.Bugün batı medeniyeti hep eğlence ve fantezi üzerine kurulmuştur.Hep dünyayı cennet yapmak içien uğraşlırlar.Dünya cennetinden mutlu olmak için uğraşırlar.Ölüm bunlar için mutlak son olduğu için ölümden nefret ederler ölmek istemezler.

Ölümün lafını bile ağızlarına almazlar ölünce bütün sevidiklerinden ayrılacaklarını düşünüp ürperirler.Dünya cennetinde cehennem azabı çekerler.Sevdiklerinden ,mallarından eşyalarından, evlatlarından ayrılmanın elemini çekerler.Ölümden korkanların bir kısmı ise fasıklardır. Bu fasık denilen kesim ahirete ve Allaha inanır. Ama dünyanın cazibesine büyüsüne ve güzelliğirne kapılıp gittikleri için nefsinin ve hevasının hatırı için ahireti geçici unutur.

Ruhu kalbi daha geniş daimi güzel bir hayatı istediği halde tembellikten ve gafletten ilahi vazifeleri yapmamak için ibadetten ve kulluktan kaçar. Nefsine söz geçiremediği için ahireti hatıra getirmek istemez.

Hayatın büyüsü, malının çokluğu, kariyeri, sevidkeleri elinden çıkmasını istemez. Ölümü düşünmeyi bırak hatırına bile getirmez
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Benim korkum yok ama sevdiklerimi düsününce icimi hüzün kapliyor.
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
Ahırete hazır olmadıgımız ıcın bence kabır azabından korktugumuz ıcın sevdıklerımızden ayrıldıgımız ıcın :derdimcok:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
Aslı'ya katılıyorum

Farklı yerden yaklaşayım belki ölüm şeklini bilemediği içinde korkuyordur acı çekecek mi yoksa ooo pat gittim mi olacak diye kıvranıyordur :D cıvıdım ama bilinmezlik insanı korkutur yahu...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst