Incir Receli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


İncir Reçeli
Malzemeler:
1 kg incir (irili ufaklı 60-70 adet)
1 kg toz şeker
5-6 adet karanfil
1 yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
Yapılışı:
1- Hazır aldığınız yada soyduğunuz incirleri geniş bir tencerede yaklaşın 20 dk.kaynatın. İncirin haşlandığını renginin değişmesinden ve suyun dibine batmasından anlayabilirisiniz.
2- Haşlana incirleri süzün ve soğuduğunda (sabrınız yoksa akan suyun altında) hafifçe (patlatmadan) sıkın ve acı suyunu akıtın. Büzüştüdiye korkmayın tekrar şişecekler :)
3- 4 su bardağı su,1 kg toz şeker ve karanfillleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
4- Şerbet kıvamına gelen karışıma incirleri ekleyin ve hafiçe karıştırın.
5- 25 dk. kadar önce yüksek sonra orta ateşte incirleri pişmeye bırakın. İçine limon suyunu ekleyerek 5 dk daha pişirin ve ocaktan alın. (25 dk da benim sevdiğim ne çok koyu ne de çok sıvı kıvama geldi, siz koyuluğunu kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
6- Reçeli kavanozlara paylaştırın ve soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.
Not: Soyulmamış ham incir 2 hafta kadar buzdolabının sebzeliğinde bozulmadan kalabiliyor.Tabi poşet içinde ve ağzı kapalı olarak…



alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst