incitanemtuana
Daimi Üye
kavun baklamam oy almadi
ama
epey ilgi cekti okudugum yorumlardan
bunu ramazan ayinda hersey dahil programinda gördüm ve cok ilgimi cekti merak etdim
ascinin adini unutdum malesef
ama osmanli mutfagina aitmis bu lezzet
normalde serbetli tatlilarla cok aram yoktur
yersem seker pare ve konak tatlisini yerim oda sekerpareyi animsatdigi icin tad olarak
yapimi kolay tadida cok hafif
farkli lezzet ariyosaniz tavsiye ederim
cok ilgi gördü ve inanilmaz begenildi:catalbicak:
KAVUN BAKLAVASI
MALZEMELER:
20 adet baklava yufkasi
1adet kavun
1,5 su bardagi tereyagi
SERBETI ICIN:
3 su bardagi su
2 su bardagi seker
HAZIRLANISI:
yufkalarin büyüklügünde tebsi ayarlanilcak
yada sectiginiz tepsiyi ters cevirip,yufkalarin üzerine koyup cikan kenarlari bicakla kesiceksiniz
tereyagi eritilcek
5adet yufka tesiye serilip tereyagi serpilcek
5adet daha yufka serilip yine tereyagi serpilcek
kavunlar dilim dilim kesilip kevgirin icinde catalla ezilcek ve suyu süzdürülcek
sonrada yufkalarin üzerine yayilcak bütün kavun
yine 5yufka serip yaglanicak
son kalan 5yufkayi üzerine koyup
kalan tereyagida kizdirilip üzerine serpilcek
serbeti kaynatilip bir dilim limon yada bir kac limon damlasiyla kivami verilcek hem sekerlenmesin diye
ve sogumaya brakilcak
200derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirilcek
tatli firindan cikar cikmaz soguk serbet ilave edilcek
AFIYET OLSUN
ama
epey ilgi cekti okudugum yorumlardan
bunu ramazan ayinda hersey dahil programinda gördüm ve cok ilgimi cekti merak etdim
ascinin adini unutdum malesef
ama osmanli mutfagina aitmis bu lezzet
normalde serbetli tatlilarla cok aram yoktur
yersem seker pare ve konak tatlisini yerim oda sekerpareyi animsatdigi icin tad olarak
yapimi kolay tadida cok hafif
farkli lezzet ariyosaniz tavsiye ederim
cok ilgi gördü ve inanilmaz begenildi:catalbicak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
KAVUN BAKLAVASI
MALZEMELER:
20 adet baklava yufkasi
1adet kavun
1,5 su bardagi tereyagi
SERBETI ICIN:
3 su bardagi su
2 su bardagi seker
HAZIRLANISI:
yufkalarin büyüklügünde tebsi ayarlanilcak
yada sectiginiz tepsiyi ters cevirip,yufkalarin üzerine koyup cikan kenarlari bicakla kesiceksiniz
tereyagi eritilcek
5adet yufka tesiye serilip tereyagi serpilcek
5adet daha yufka serilip yine tereyagi serpilcek
kavunlar dilim dilim kesilip kevgirin icinde catalla ezilcek ve suyu süzdürülcek
sonrada yufkalarin üzerine yayilcak bütün kavun
yine 5yufka serip yaglanicak
son kalan 5yufkayi üzerine koyup
kalan tereyagida kizdirilip üzerine serpilcek
serbeti kaynatilip bir dilim limon yada bir kac limon damlasiyla kivami verilcek hem sekerlenmesin diye
ve sogumaya brakilcak
200derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirilcek
tatli firindan cikar cikmaz soguk serbet ilave edilcek
AFIYET OLSUN