Inci Tanenizin Kavun Baklavasi

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kavun baklamam oy almadi
ama
epey ilgi cekti okudugum yorumlardan :)

bunu ramazan ayinda hersey dahil programinda gördüm ve cok ilgimi cekti merak etdim
ascinin adini unutdum malesef
ama osmanli mutfagina aitmis bu lezzet
normalde serbetli tatlilarla cok aram yoktur
yersem seker pare ve konak tatlisini yerim oda sekerpareyi animsatdigi icin tad olarak

yapimi kolay tadida cok hafif
farkli lezzet ariyosaniz tavsiye ederim
cok ilgi gördü ve inanilmaz begenildi:catalbicak:



KAVUN BAKLAVASI

MALZEMELER:
20 adet baklava yufkasi
1adet kavun
1,5 su bardagi tereyagi

SERBETI ICIN:
3 su bardagi su
2 su bardagi seker

HAZIRLANISI:

yufkalarin büyüklügünde tebsi ayarlanilcak
yada sectiginiz tepsiyi ters cevirip,yufkalarin üzerine koyup cikan kenarlari bicakla kesiceksiniz

tereyagi eritilcek

5adet yufka tesiye serilip tereyagi serpilcek

5adet daha yufka serilip yine tereyagi serpilcek

kavunlar dilim dilim kesilip kevgirin icinde catalla ezilcek ve suyu süzdürülcek

sonrada yufkalarin üzerine yayilcak bütün kavun

yine 5yufka serip yaglanicak

son kalan 5yufkayi üzerine koyup

kalan tereyagida kizdirilip üzerine serpilcek

serbeti kaynatilip bir dilim limon yada bir kac limon damlasiyla kivami verilcek hem sekerlenmesin diye
ve sogumaya brakilcak

200derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirilcek

tatli firindan cikar cikmaz soguk serbet ilave edilcek

AFIYET OLSUN
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık birtanem. Yine senden daha önce duymadığım bir tat öğrendim

Peki merak ettiğim şu, kavunda tatlı, şerbette. İkisi bir araya gelince çok baymıyor değil mi?
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Benimde kavunla pek aram yok ama tarifin çok ilginç geldi gerçekten 40 yıl düşünsem baklavaya kavun koymak aklıma gelmez çok yaratıcı bir fikir ellerine sağlık hayatım :panter:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yorumlariniza saglik hanimlar

elbet zevkler ve renkler tartisilmaz

malum ben deyisik tariflere cok ilgi duyuyorum :)

serbetli tatlarla cok aram olmamasina ragmen denedigime pisman olmadim

cok begenildi lezzeti ve cok agir olmadi

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst