Inci Tanenizden Muz Sevdasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
sanirim bu tarifin bir cok ismi var
yapilisi hemen hemen ayni olsada
malzemelerde ufak defek deyisiklikler oluyo
bu tarifi köylümüz olan cok sevdigim bir ablamdan ögrendim


Muz Sevdasi..




1Pakert Petit Beurre Biskuit'i
Blender de ufalayin iyicene ve bir spatula yardimiyla tepsiye iyicene press edin




1 Paket tereyag (250g)
Tencerede erit


1 Su Bardagi Un (Tepeleme)
tereyagina ilave et ve güzelce bi kavur


1Su Bardagi $eker
ilave et ve biraz daha kavurmaya devam et


1 Litre Süt
ilave et ve karistir ta ki kaynayana kadar


2 Paket Vanilya $ekeri

2-3 Muz

Muhalebe'yi ocaktan al 2 paket vanilya sekerini ilave et ve 5 dk Mikser'le cirp.

Sonra hazirladigimiz Tepsinin üzerine dökün (dökerken sadece tek noktaya dökün kendisi yayilsin )

Tepsi soguyuncaya kadar bekletin.Soguduktan sonra 30 dk derindondurucu'da bekletin ve Cikardiktan sonra kare halinde kesin ve serit halinde kesilen Muz'lari karelere sarin.


Uploaded with
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst