İnançlı Aileler ,İnatcı Doktorlar,Mucize Bebekler(6)

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bağışla dünyaya gelen bebekler
Her yolu deneyen ama çocuk sahibi olmayı başaramayan çiftler için bir seçenek de yumurta ve sperm bağışı. Ülkemizde yasal olmasa da bu yöntemle çocuk sahibi olan ailelerin sayısı hızla artıyor

Tüp bebek, uzun süren tedaviler yorucu süreçler... Bunların her birini deneyip yine de anne-baba olma özlemini dindiremeyen çiftler için bir seçenek de Türkiye'de uygulanması yasak olan sperm ve yumurta bağışı ile hamilelik. Halen etik tartışmaların sürdüğü uygulama yaygın olarak Kıbrıs ve Avrupa ülkelerinde yapılıyor. Ortadoğu ve Balkanlar Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi Direktörü Op. Dr. Halil İbrahim Tekin, kendilerine başvuran çiftlerde ilk aradıkları kriterin çok istemek olduğunu belirtiyor!



Çocuk sahibi olmak isteyen ama kendi vücutlarından kaynaklanan sorunlar sebebiyle bunu yaşayamayan çiftlere ne sunuyorsunuz?

Yumurta ve sperm donasyonu kendi çocuğuna sahip olamayacak çiftlerin bebeklerine kavuşmasını sağlıyor.


Yumurta donasyonu hangi kadınlara öneriliyor?

t Menopoza giren ve yumurta üretemeyen, yumurtalıkları alınmış, fonksiyon göremeyen overle doğmuş kadınlara, yumurta geliştirici ilaçlara cevap vermeyen kadınlara


Size başvuran çiftlere öncelikle ne öneriyorsunuz?

Yumurtayı ya da verecek ve alacak çiftlerin yeterince bilgilendirilmesi ve çeşitli hastalıklar açısından araştırılması çok önemlidir. Çiftler olayın psikolojik, yasal ve ahlaki yönü ile ilgili kurallardan haberdar edilmelidirler. Ayrıca çiftlerin gerçekten anne ve baba olmayı çok istediklerini, bu çocuğu kabullendiklerini hissetmemiz gerekir. Bu yüzden psikiyatriste gönderiyoruz. Bu aşamayı geçmeleri gerekiyor.


Donasyon için vericilerin seçiminde belli kriterleriniz var mı?

t Yumurta bağışlayan kişiler 21-35 yaş arasında ve sağlıklı olmalıdır. Daha önce sağlıklı çocuğu olmuş olanlar tercih edilir. Aile hikâyeleri inceleniyor. Zeka geriliği ya da kalıtsal hastalık gibi bir aile hikayelerinin olup olmadığı araştırılıyor.


Vericinin sağlığıyla ilgili hangi testleri yapıyorsunuz?

Vericiler enfeksiyon hastalıkları (HIV, Hepatit B ve C, sitomegalovirus, sifiliz, klamidya), genetik hastalıklar, kan grupları, talasemi ve orak hücreli anemi açısından taramaları


Başvuru yoğunluğu sperm mi, yumurta donasyonu için mi oluyor?

Yumurta için oluyor. Çünkü sperm problemi yaşayan erkeklerin bazıları, direkt merkeze bir yakınının spermiyle gelip kendisininmiş gibi kimselere duyurmadan bunu halledebiliyor.


Anne ve baba adaylarından ilginç istekler geliyor mu?

Anne adayları genelde bu konuda ses çıkarmıyor. Bebeğin göz ve saç rengine genelde baba adayları karar veriyor. Eğer sperm bağışı söz konusuyla baba adayları, kendilerine benzeyen verici istiyor.

Alman Hastanesi'nin uzman doktorları cevapladı

5 yIllIk evliyim. üç sene önce yapılan muayene ve testlerde (sperm testi, belli aralıklarla 3 defa yaptırdım) Azosperm olduğum söylendi. PRL Prolactin H 22,54 ng/ml; FSH H 30,16 mIU/ml; LH H 9,69 mIU/ml; S.Testestoren L 8,17 pg/ml çıktı. Skrotal US Ultrasonografimde sağ epidinim baş kesimi komşuluğunda 3,7 mm çapında 1 adet epidinim kistine ait anekoik sferik, ince duvarlı görünüm ve sol testiste görünüm grade 1-2 arası oldukça lokalize bir alanda gelişmiş, pake oluşturan varikosel ile uyumlu görünüm saptandı. Genetik bozukluğa rastlanmadı, mikro-TESE yaptırmam gerektiği ifade edildi. Asgari ücretle çalışan SSK'lı biriyim maddi imkanlarım çok iyi olmadığı için özel hastaneye gidemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Verdiğiniz değerlere göre; mikro TESE yöntemi ile sperm bulma şansımız var. Azospermi olsanız bile bu hasta grubunun 3'te 2'sinde sperm bulabiliyoruz. Şansınız yüksek. SSK’lılar da artık Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvurabiliyor.

SORU:pKO'luyum. 6 aydır doğum kontrol hapları kullandım ve kullanmayı bırakalı 15 gün oldu. Yaptırdığımız tahlillerde serbest t4=0,73; serbest t3=4,05; tsh=2,91; e2=46; fsh=5,15; lh=2,91 prolaktin=8,43; total testesteron=0,31 sonuçları çıktı. Bu sonuçlara göre bir problem yaşar mıyım?

CEVAP:SonuçlarInIzIn iyi olması problem yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Adet düzensizliğiniz varsa daha farklı bir tedavi yöntemi seçmek gerekir. Elinizdeki sonuçlarla yüzde 40 yumurtlama problemi yaşayabilirsiniz. Yumurtlama düzensizliği hamilelik nedeniyle yaşanabilir.

YARIN:Op. Dr. Enver Kurt, ileri yaşta hamile kalmak isteyenlere yol haritası sunuyor.

Türkan Yılmazer
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
ben bu şekilde dünyaya bebek getirmenin hiç bir şekilde doğru olmadığını düşünüyorm

insanlar böyle bir şey yapacağına gidip evletlık alnsınlar okadr çok çocuk varki sevgiye bakıma muhtaç
sonuçta başka vericilerden dünyaya geln beklerinde o anne babaya ait olmadığını düşünüyorm

tabi o vericilerde ayrı bir etik konusu :(
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
ülkemizde şimdilik yasak ilerde kesin gelir bizede ama gelmelimi aslaaaa aile yapısının temeline hiç uymayan birşey bence o kadar çok istiyolarsa evlatlık alsınlar yani sonuçta yine aynı şey oluyor oda sizin değil oda karnında taşımakmı önemli olan
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
bu konuya sıddetle karsııym baskasının spermı sonucta!!!
ve ınancımızda haram bunu bukadar kesın dıyebılıyorum !!
tabıkı anne baba olamıcagını bılmek zor yasıyan bılır
bız bılmeden konuusyoruz ama sperm bankası oyk sperm bagısı bunlar cok yanlıs ısler:hayir:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
hiç onaylamıyorum tamamen zinaya giriyor bence ne farkı va bideoraya siperm verenlerin oluyo o çocuk ne büyük mesuliyet o sperm veren sonuçta çocuğunu tanımayacakl filmlerdeki gibi evlenen insanlar kardeş çıkabilir hatta kendi çocuğuyla ilişki yaşayabilir bilmeden düşünmesi bile korkunç bu yöntem yayılmaz inşallah daha fazla
 

masal

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
331
Tepki
269
Puan
63
Yaş
52
Konum
amasya
buna karşıyım çünkü ilerde o cocukların karşılaşıp biribirleriyle evlenmeleri düşüncesi bile berbat ve kaçınılmaz dinimizce bu bize ters bence bütün dünyada yasaklanmalı cocuk olmuyorsa zorlamanın hiçbir anlamı yok çünkü herşey allahın izniyle oluyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst