İlker İnanoğlu'nun bekar evi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
ilker1.jpg

AĞIRBAŞLI BİR BEKAR EVİ

İlker İnanoğlu, yapımcı-yönetmen Türker İnanoğlu ile Türk sinemasının dillere destan oyuncusu Filiz Akın’ın oğlu... Haliyle setlerle çok küçük yaşlarda tanışmış, ama sadece oyunculukla kalmayıp meslek hanesine ilerleyen yaşlarında yapımcılığı da eklemiş... Hareketli yaşamdan, günlük stresten uzaklaşmak istedikçe kendini çoğu ünlüye göre gayet mütevazı sayılabilecek evine atıyor.

Koruluk içindeki, enfes Boğaz manzarasına hakim evine iki sene önce taşınmış İlker İnanoğlu... Bir site içindeki bu apartman dairesinin ayrı bir girişi de bulunuyor. Ve bu giriş, ona müstakil ev havası veriyor.

ilker2.jpg

Eve girer girmez açık sistem kurgulanmış, geniş bir yaşam alanı dikkat çekiyor. Salon, yemek bölümü ve mutfak iç içe... Herhangi bir kapı yok. Yaklaşık 200 metrekare civarındaki evde üç oda ve iki banyo var. Odalar, salondan sonraki koridor boyunca sıralanmış.

Ev son derece fonksiyonel ve rahat. İnanoğlu buraya taşındığında içersini baştan aşağı elden geçirmiş. Tüm hasarlar giderilmiş, parkeler yenilenmiş. Boya, badana ve sistre yapılmış. İki ay süren tadilattan sonra başladığı dekorasyon işleri ise bir ay kadar zaman almış. Eksiklerini de evine taşındıktan sonra, ihtiyaç duydukça tamamlamış.

ilker3.jpg


“Evimi dekore ederken belli bir tarza göre hareket etmedim. Herhangi bir profesyonel destek de almadım. Her şeyi kendim yaptım. Kendi kafama göre hareket ettim” diyor ve ekliyor: “Ben daha çok renklere göre ilerledim. Bu eve taşındığımda kahverengileri ve altınları kendime yakın hissettiğim için dekorasyon bu tonlar etrafında şekillendi.”

İnanoğlu için ev huzur, sığınak demek... O yüzden “Evime herkesi almam” diyor samimiyetle: “Burayı sadece beni tanıyan, yakın dostlarımla paylaşmayı seviyorum. Ev dediğin göze güzel gözüküp rahat olmalı. Sizi sarıp sarmalamalı. Kendinizi iyi ve güvende hissettirmeli. Ben bütün bunları evimde yaşıyabiliyorum. Ne mutlu bana...”

ilker4.jpg

İlker İnanoğlu, ailesine ve anılarına düşkün biri. Bunu da evin farklı yerlerinde sergilenen çerçeve içindeki fotoğraflardan anlamak mümkün. Ev sahibinin bir diğer vazgeçilmezi ise kitaplar... Evin çeşitli köşelerinde göze çarpıyorlar. Okumayı çok seven ev sahibinin tercihi felsefe ve seyahat kitapları. Elbette roman ve mesleği gereği çeşitli senaryo kitapları da baş köşede.

Güzel gün ışığı alan evin pencerelerinde stor ve katlamalı perdeler tercih etmiş İlker İnanoğlu. Daha çok spot aydınlatma kullanılan mekanda birkaç tane de yerden aydınlatma bulunuyor. Esprili ve samimi mizacıyla dikkat çeken oyuncu, bu evde -her ne kadar bekar bir erkek evi olsa da- kendine ağırbaşlı ama yine de samimi bir yaşam alanı yaratmayı başarmış.

Hürriyet
 
G

guzelcem

Misafir
Dağınık değil sade ve huzurlu bir ev ortamı var umarım yanılmam....:lilav:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst