İki haftadan uzun süren üzüntü hastalık yapar

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Uzmanlar, hamilelik döneminde anne adaylarının psikolojilerine çok dikkat etmeleri gerektiğini söylüyor. Düşük olayı ise, çocuksu kadınları ve fazla anaç bir yapısı bulunanları daha derinden etkiliyor.
* Düşük üzüntüsü ne kadar sürer?
Bunun süresi; iki hafta ile iki ay arasında değişir. Böyle durumlardaki kadınlara, yaslarını makul şekilde yaşamalarının doğal olduğunu söyleriz. Diğer sevdiklerini ihmal etmemelerini, kendilerini suçlamamasını söylemeye çalışırız. Bu olayı, bir ölçüde bir kaza olarak görmelerini isteriz. Ayrıca, onları hayata bağlayan diğer sevdikleriyle daha çok görüşmelerini öneririz. Bunu yaşayan kadının, özellikle annesi ile ilişkisi son derece önemlidir. Annesiyle çatışması azsa, bu durumla baş etmesi onun için çok daha kolay olur. Çocuksu kadın tipleri, bu durumlarda çok daha fazla zorlanır. Duygusal yönden yetersiz bazı kadınlar vardır. Nörotik kadınlar, bu süreci çok daha zor geçirir. Anaç hatta biraz mazoşist kadınlar ise; ebeveyn olmadan yaşayamazlar.

SEBEBİ PSİKOLOJİK OLABİLİR
* Tekrarlayan düşüklerden sonra hamile kalan kadınlar, 9 ayı diğerlerine göre zor mu geçiriyor?
Bu kadınlar bu süreci tetikte geçirir. Cephede gibidirler. Onlara, psikolojik destek baştan verilmelidir. Düşük olaylarının kuşkusuz tıbbi sebepleri vardır ancak psikolojik sebeplerin de hamileliğin gidişatında etkili olduğunu eşler ve kadın doğum uzmanları dikkate almalıdır. Sürekli alarm yaşayan bir kadının hormonal profili zorlanacaktır. Bu kadının beyin kimyası, sürekli adrenalin salgılanmasından etkilenecektir. Hamilelikte psikolojik bir hastalık yaşanmamalıdır.

* Düşük riskine karşı, bazı kadınların 9 ay boyunca yatması gerekiyor. Bu durum; kadınların psikolojilerini nasıl etkiliyor?
Anneler bu dönemde o kadar büyük bir psikolojik mutluluk yaşıyorlar ki; başka hiçbir koşulda katlanamayacakları zahmete bu dönemde katlanabiliyorlar. Başka kimse ve hiçbir şey için gösteremeyecekleri direnci ve sabrı gösteriyorlar. Ancak daha önce düşük yaşamış bir kadın için ikinci kez riskle karşılaşmak, hiç de kolay değildir. Bu durumda, psikolojik yardım gerekebilir.
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Psikiyatriste eşler birlikte gitmeli!
Düşükten sonra, kimlerin psikiyatriste gitmesi gerekir?
Bu sorunla başa çıkamayan kişilerin gitmesi gerekir. Geçen gün bir hastam geldi. Kendisi düşük yapalı aşağı yukarı 6 ay olmuştu. Düşük yapmasına hiçbir neden bulunamamış ve kafasındaki soru işaretleri temizlenemediği için travması daha çok olmuş. Hayata yeniden tutunmakta büyük zorluk çekiyordu. Tedaviye başladık. Ama her düşükten sonra mutlaka psikiyatriste gitmek gerekmiyor. Bu bir üzüntüdür, yaşanması gerekir. Birkaç hafta çekilen uykusuzluk ve kabuslar hemen psikiyatriste koşmak için yeterli değildir. Ama bazı kadınların hayatları derinden yara alır. Bir daha çocuk yapmaya cesaret edemeyebilirler. Bu durumda mutlaka tedavi görmeleri gerekir. Üzüntünün fobiye dönüşmesine boyun eğmemek gerekir. Tedaviye kadınla erkeğin birlikte gitmesi de, başarı şansını artırır. Çünkü bu; eşlerin paylaşması gereken bir durumdur.

Akapunkturla bastırmak hata!

Akapunktur ve hipnoz, peş peşe düşük yaşayan kadınların tedavisinde etkili midir?
Bunların bir zararı olmayabilir ama bunların bilimsel yöntemler olmadıklarını da vurgulamak istiyorum. Ameliyat yapılması gereken bir bedenin üstünün kapatılması yanlıştır. Bazen de psikolojik olarak tedavi gerektiren bir egonun akapunktur ya da hipnoz gibi yöntemlerle kapatılması, sorunu daha da karmaşıklaştırır. Ortada bir depresyon varsa, o depresyonu bizim ameliyat eder gibi temizlememiz gerekir. Onu bastırmak doğru değildir. Bu yöntemlere de çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar kendileriyle yüzleşemiyor ve kendilerini kandırıyorlar. Kendini iyi hissetmekle, düzelmek farklıdır.

Çalışan kadın kolay atlatıyor

Çalışan kadınlar bu süreci daha mı zor, daha mı kolay atlatıyor?
Çalışan kadınlar bu tür travmaları daha kolay atlatıyor. Kadının ebeveyn olma olasılığı, biyolojik anlamda ne kadar varsa, bu süreci o kadar kolay atlatacaktır. Kendi var oluşunu sadece annelik üzerinden yaşayan kadınlar, biraz mazoşist olurlar. Yani kendilerine eziyet etmekten hoşlanırlar. Çalışan kadınlar ise, bu muhasebeyi çok daha kolay yapar.
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
iki hamileliğimde ne üzüntüler yaşadım sağolsun eşim ve ailesi
ve sonunda fıtık ettiler beni:1:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Evet bu çok önemli annenin bu dönemi hem kendi hem çocuğu için mutlu geçirmesi lazım.Yediklerinize dikkat ettiğiniz gibi ruh sağlığınızada dikkat edin:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst