İhmal edilen çocuk inme geçirebilir

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
17950315.jpg


İhmal edilen çocuk inme geçirebilir

Çocuklukta duygusal olarak ihmal edilenlerin inme geçirme riski daha fazla...

Çocukken duygusal olarak ihmal edilen kişilerin yetişkinlikte inme geçirme riskinin daha fazla olabileceği belirlendi.

ABD'deki Rush Alzheimer Merkezi'nden Robert S. Wilson ve ekibinin yaptığı araştırmaya, unutkanlık sorunu olmayan, 55 yaş ve üzerindeki kişiler katıldı.
18 yaşından önce fiziksel ve duygusal istismara uğrayıp uğramadıklarını anlamak üzere, katılımcılardan ebeveynlerinin boşanıp boşanmadığı, ailenin maddi durumu, ebeveynleri tarafından sevildiklerini hissedip hissetmedikleri, kemerle ya da başka nesnelerle cezalandırılıp cezalandırılmadıkları, cezalandırıldıklarında ne hissettiklerini de kapsayan soruları yanıtlamaları istendi.

3,5 yıl süren araştırma boyunca katılımcılardan 257'si yaşamını yitirdi. Bu kişilerden 192'sine otopsi yapıldı. Otopsi yapılanlardan 89'unun inme belirtileri gösterdiği belirlendi.

Bilimadamları, çocuklukta duygusal olarak ihmal edilmiş kişilerin inme geçirme riskinin diğerlerinden neredeyse 3 kat fazla olduğunu vurguladı.

Sonuçların şeker hastalığı, spor ve sigara alışkanlığı, kalp ve endişe sorunları gibi etkenler de gözönüne alındığında değişmediği kaydedildi.

Daha önce bazı araştırmaların, çocukluktaki duygusal ihmalin ilerde ruh hastalıkları riskini artırdığını gösterdiğini belirten bilimadamları, bu araştırmada ise travmatik çocukluk deneyimleri gibi etkenlerin ileri yaşta fiziksel hastalıkların gelişimini de etkiliyor olabileceğinin belirlendiğini ifade etti.

Hürriyet
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Cocuklukta yasanan sorunlar yillar sonra hastalik olarak cikabiliyor demek.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst