İftar için yaptıgım güllaç:)

_Dersena_

Daimi Üye
Katılım
4 Ağustos 2010
Mesajlar
2.144
Tepki
1.750
Puan
113
Konum
Ankara
2481.jpg
2499.jpg
2552.jpg




Hazırlanışını herkez bilir ama yinede usulen anlatayım...
Markette hazır satılan yaprak güllaçı
8.5 su bardağı süt
2.5 s.bardağı şeker
250 gr fıntık içi
250 gr antep fıstıgı

Hazırlanışı ..Sütü şeker ile kaynatıyoruz..Kaynayınca ılımaya bırakıyoruz çok soguk olursa yapraklara işlemez çok sıcak olursada komple erir o yüzden tam kararında olmalı sütün sıcaklıgı..Süt ılıyınca yaprakların boyundan biraz büyük olan bir tepside yapragı koyuyoruz onu süt ile ıslatıyorz..Bu şekilde yapraklar bitene kadar devam edecek ..Ben her iki yaprakta bir arasına fındık içi döktüm..tamamen yapraklar bitince üzerini fıntık içi ve antep fıstıgı ile süsledim bunun üzerine narda iyi gider ama bizim marketlerde bulamadım tavsiye ederim:)2 saat dinlenmeye bırakın .. şifa olsun..:)Tarçınlıda denemenizi tavsiye ederim ben en çok tarçınlısını seviyorum:)
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
:panter:mmmmmmmmmmmmmmm nefis görünüyo dersom ellerine sağlık bitanem iftara tatlım olmasaydı yapardım şimdik neyse bende birkaç gün sonra yaparım artık
paylaştığın için teşekkürler canım
 

acigul

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
615
Tepki
650
Puan
93
Yaş
40
Konum
kırıkkale
bir güllaç delisi olarak az kalsın tepsinin içine düşecektim yaaa:eek:... canım yalnız terifte yanlışlık var 2,5 bardak süt yazmışsın sanırım şeker olacaktı.

1 tepsi yapıyorum iftardan sahura kadar 8- 10 dilim yiyorum gerçekten abartısız söylüyorum. acayip seviyorum yaa.. Ellerşine sağlık kocişe söleyimde güllacımı getirsin biteli 2 gün oldu ama bu benzersiz lezzete asla HAYIRdiyemiyorum
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık canım, süper gözüküyor :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst