Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlanışını herkez bilir ama yinede usulen anlatayım...
Markette hazır satılan yaprak güllaçı
8.5 su bardağı süt
2.5 s.bardağı şeker
250 gr fıntık içi
250 gr antep fıstıgı
Hazırlanışı ..Sütü şeker ile kaynatıyoruz..Kaynayınca ılımaya bırakıyoruz çok soguk olursa yapraklara işlemez çok sıcak olursada komple erir o yüzden tam kararında olmalı sütün sıcaklıgı..Süt ılıyınca yaprakların boyundan biraz büyük olan bir tepside yapragı koyuyoruz onu süt ile ıslatıyorz..Bu şekilde yapraklar bitene kadar devam edecek ..Ben her iki yaprakta bir arasına fındık içi döktüm..tamamen yapraklar bitince üzerini fıntık içi ve antep fıstıgı ile süsledim bunun üzerine narda iyi gider ama bizim marketlerde bulamadım tavsiye ederim2 saat dinlenmeye bırakın .. şifa olsun..Tarçınlıda denemenizi tavsiye ederim ben en çok tarçınlısını seviyorum