Malzemeler:500 gr kıyma
yarım kilo kuru sogan
3 su bardagı ince bulgur
1 su bardagına yakın irmik
yarım demet maydanoz
kuru reyhan
1 yumurta
karabiber
toz biber
domates ve biber salçası
tuz
sıvıyag
Yapılışı:öncelikle ince bulguru ve irmiği karıştırıyoruz içine biraz tuz ve kuru reyhan katıp kaynar su ekliyoruz ve karıştırıp üstünü kapatıyoruz bi kenarda bulgurun şişmesini bekliyoruz..
kuru soganı yağla beraber kavuruyoruz içine kıymayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz kavrulan kıymanın içine birer çorba kaşıgı biber ve domates salçası katıp karıştırıyoruz bütün baharatlardan ekliyoruz ocagın altını kapatıp doğranmış maydanozu katıp karıştırıyoruz bi kenarda sogumasını bekleyelim..
şişen bulgurun içine 1 yumurta kırıyoruz üstüne baharatlardan biraz serpiyoruz ve yoguruyoruz .ne yumuşak nede çok sert olacak küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açıyoruz ortasına kıymalı harçtan birer kaşık koyup ağzını kapatıyoruz . bir tencereye yarıya kadar su koyuyoruz içine bi çorba kaşıgı tuz katıyoruz ve kaynamaya bırakıyorıuz kaynayan suyun içine köfteleri aralıklı olarak yerleştiriyoruz yaklaşık on dakika suda kaynatıyoruz kevgirle alıp süzgece yerleştiriyoruz...ister tereyagında kızartın ister sade yiyin...Afiyet olsun..
yarım kilo kuru sogan
3 su bardagı ince bulgur
1 su bardagına yakın irmik
yarım demet maydanoz
kuru reyhan
1 yumurta
karabiber
toz biber
domates ve biber salçası
tuz
sıvıyag
Yapılışı:öncelikle ince bulguru ve irmiği karıştırıyoruz içine biraz tuz ve kuru reyhan katıp kaynar su ekliyoruz ve karıştırıp üstünü kapatıyoruz bi kenarda bulgurun şişmesini bekliyoruz..
kuru soganı yağla beraber kavuruyoruz içine kıymayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz kavrulan kıymanın içine birer çorba kaşıgı biber ve domates salçası katıp karıştırıyoruz bütün baharatlardan ekliyoruz ocagın altını kapatıp doğranmış maydanozu katıp karıştırıyoruz bi kenarda sogumasını bekleyelim..
şişen bulgurun içine 1 yumurta kırıyoruz üstüne baharatlardan biraz serpiyoruz ve yoguruyoruz .ne yumuşak nede çok sert olacak küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açıyoruz ortasına kıymalı harçtan birer kaşık koyup ağzını kapatıyoruz . bir tencereye yarıya kadar su koyuyoruz içine bi çorba kaşıgı tuz katıyoruz ve kaynamaya bırakıyorıuz kaynayan suyun içine köfteleri aralıklı olarak yerleştiriyoruz yaklaşık on dakika suda kaynatıyoruz kevgirle alıp süzgece yerleştiriyoruz...ister tereyagında kızartın ister sade yiyin...Afiyet olsun..