İçli Köfte

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
73.jpg


MALZEMELER : (10 adet köfte için )



Köfte harcı için :

Her bir köfte için 1'er avuç ince bulgur ( 10 avuç )
3 avuç irmik ( isteğe göre irmik yoksa yağsız kıyma da konabilir )
2 yumurta
2 kaşık tepeleme un
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
ılık su
İç malzemesi için :

Yeteri kadar kıyma
1 baş kuru soğan
1 Yemek kaşığı salça
Yarım paket margarin
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
YAPILIŞI:

Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıyma tavaya konulup suyu çekene kadar kavrulur.
Soğan yemeklik doğranıp, soğanlar ezilinceye kadar kavrulur.
Margarin ve baharatlar eklenip soğanlar pişinceye dek orta hararetli ocakta pişirilir.
Köfte harcı için: Tüm malzemeler iyice yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve ortası iki parmakla açılıp, 1 yemek kaşığı kadar iç malzemeden konup elin ortası ile kapatılır.
Hazırlanan köfteler kaynanmış tuzlu suda 4-5 dk kadar haşlanıp, servis yapılır. ( İsteğe göre köfteler haşlandıktan sonra, kızgın yağda da kızartılabilir, üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülebilir. )
 

Trend

Daimi Üye
Katılım
15 Kasım 2010
Mesajlar
1.217
Tepki
1.072
Puan
113
Konum
Almanya
Paylasim icin tesekürler canim. Bunu mutlaka denicem. Bakalim becerebilicem mi:ilknur:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
45
Konum
burdan:)
cok severim icli kofteyi,,iyi aklima getirdin bi ara bende yapayim bari,,,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst