
MALZEMELER : (10 adet köfte için )
Köfte harcı için :
Her bir köfte için 1'er avuç ince bulgur ( 10 avuç )
3 avuç irmik ( isteğe göre irmik yoksa yağsız kıyma da konabilir )
2 yumurta
2 kaşık tepeleme un
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
ılık su
İç malzemesi için :
Yeteri kadar kıyma
1 baş kuru soğan
1 Yemek kaşığı salça
Yarım paket margarin
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
YAPILIŞI:
Önce iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıyma tavaya konulup suyu çekene kadar kavrulur.
Soğan yemeklik doğranıp, soğanlar ezilinceye kadar kavrulur.
Margarin ve baharatlar eklenip soğanlar pişinceye dek orta hararetli ocakta pişirilir.
Köfte harcı için: Tüm malzemeler iyice yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve ortası iki parmakla açılıp, 1 yemek kaşığı kadar iç malzemeden konup elin ortası ile kapatılır.
Hazırlanan köfteler kaynanmış tuzlu suda 4-5 dk kadar haşlanıp, servis yapılır. ( İsteğe göre köfteler haşlandıktan sonra, kızgın yağda da kızartılabilir, üzerine sarımsaklı yoğurtta dökülebilir. )