İçli Köfte - Urfa Mutfağı (afiyet Olsun)

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs065.snc3/13299_393937828908_144157758908_3875803_4279449_n.jpg

İÇLİ KÖFTE



Malzemeler

1. 4 su bardağı yarma,
2. 3 su bardağı köftelik bulgur,
3. 2 yemek kaşığı tuz,
4. 2 yemek kaşığı pul biber,
5. 3 büyük boy soğan,
6. 2 yemek kaşığı sade yağ,
7. 1 yemek kaşığı karabiber,
8. 1 demet maydanoz,
9. 1 su bardağı ceviz içi,
10. Kızartma için sıvı yağ,
11. ½ kıyma et.

Hazırlanışı


Bulgur ve yarma 3-4 su bardağı su ile ıslatılarak 1-2 saat bekletilir. Pul biber ve tuz eklenerek yoğrulur.

Et ayrı bir tencerede suyu çekinceye kadar 15-20 dakika kavrulur.

Soğanlar ayıklanıp yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır.

Yağ ayrı bir tavada soğanlarla beraber pembeleşinceye kadar kavrulur. Et eklenerek ocaktan alınır. Maydanoz, ceviz, pulbiber ve karabiber eklenerek iç malzemeye karıştırılır.

Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak baş parmak aracılığıyla ince olarak açılır. Hazırlanan harçtan içine konarak isteğe göre yuvarlar veya üçgen şekli verilir.

7-8 su bardağı sıvı yağ tencerede kızgın hale getirilir. Hazırlanan köfteler, kızgın yağda 10-15 dakika kavrulur.
Sıcak olarak servis yapılır.
-Alıntı-
 

başakk

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.143
Tepki
671
Puan
113
Konum
izmir
ellerine sağlık çok güzel görüküyor akşama eve gitsem bi baksam köpte ne sevinirim
bazan hayal kurmak bile güzel geliyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst