İçi Hafiflik Dolu: Elma Tatlısı

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
elma-tatlisi-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

4 adet büyük boy kırmızı elma
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kabak çekirdeği içi
1 çay bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1/2 tatlı kaşığı tarçın

Fırında pişirmek için:

1 su bardağı sıcak su

Servisi için:

2 yemek kaşığı agave şurubu
1 yemek kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)

KAÇ ADET?
4 ADET

HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
40 DAKİKA

Püf noktası:

Elmaların orta kısımlarını bir kabak oyacağı yardımıyla dikkatli bir şekilde çıkartın. Kararmamaları için limon suyu ile ovabilir ya da bekletmeden tatlıyı hazırlayabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Kuru üzüm ve kabak çekirdeği içinin yer aldığı karamelize tatlı harcına arzuya göre yıldız anason, karanfil ve kakule gibi baharatları ekleyebilir, sonrasında çıkartabilirsiniz.

Servis önerisi:

Tatlıyı, kaymak ya da vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız kırmızı elmaları sap kısımlarına yakın yerlerinden kesin. Tatlıyı hazırladıktan sonra kapak olarak kullanmak üzere kestiğiniz parçaları bir kenarda bekletin.

Elmaların çekirdekli iç kısımlarını bir kapak oyacağı yardımıyla çıkartın. Kenar kısımlarını muntazam bir şekilde düzeltin.

Dolma şeklini alacak elma tatlılarının iç harcını hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada eritin. Esmer şekeri ekleyip, karamalize bir renk almasını sağlayın. Sıcak suyu katıp, kahverengi bir şerbet hazırlayın.

Kuru üzüm, kabak çekirdeği içi ve ince çekilmiş ceviz içini kattıktan sonra 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Suyunu çeken iç harca tarçın katıp, ocaktan alın. Soğuması için 5 dakika kadar beklettikten sonra orta kısmını boşalttığınız kırmızı elmaların içine doldurun.

Kapak kısımlarını kapattığınız kırmızı elmaları, fırın tepsisine alın.

Sıcak su ilavesiyle önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 30 dakika kadar elma tatlılarını pişirin.

Servis tabağına aldığınız elmaların üzerine agave şurubu gezdirip, arzuya göre pudra şekeri eledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst