Hurmalı Şeritli Kurabiye

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Hurmal%C4%B1-Seritli-Kurabiye-500x331.jpg

Hurmalı Şeritli Kurabiye

250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı yoğurt
1 pk. vanilya
yarım paket kabartma tozu
2 tatlı kşığı toz şeker
5-6 su bardağı kadar (aldığı) Un
( Lütfen unu azar, azar ekleyiniz. Son bardağı eklemeden avuç içinizde açarak deneyiniz bıçakla çizik atılabiliyorsa olmuştur. Yumuşak bir hamur olacak)

Hurmalı Şeritli Ay Kurabiyesi nin iç malzeme hazırlığı
7-8 adet hurmayı çekirdeklerini çıkartıp ince, ince küçük doğruyoruz.2 tatlı kaşığı fındık kreması (şokella, nutella, sarelle ..v.s.) ekleyip elimize iyice yediriyoruz. İstersek ceviz içini ince çekip 1çay bardağı ilave ediyoruz.

Seritli-Hurmal%C4%B1-Kurabiye-500x342.jpg


Yapılışı:
Oda sıcaklığında yağı şekerle beraber yoğurup sıvı yağıda ilave edip iyice mıncıklıyoruz. Yoğurt ve vanilyayı da ekleyip yavaş, yavaş un ilavesine başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve kırk adet küçük cevizler alıp merdaneyle açıyor üst kısmına iç harcımızı koyup az kapatıyoruz.

Sonra bıçakla kalan kısma çizikler atıyoruz. Çizikler en alt kısımda kalıcak ,sonuna kadar kesilmiyecek. Hamurun tamamına kesik atılacak en az 12 şerit olacak şekilde çizilecek. İç koyduğumuz kısmı kendimize doğru rulo yaparak çeviriyor ve ay şekli veriyoruz.
Not: Ben 40 adet bezeyi yapmak zaman aldığı için yarım ölçü yapmanızı da öneriyorum ,fakat eğer bu şekilde yapıcaksanız bezeleri buzdolabının normal rafına bir çay tepsisi içinde koyabilir ve dolapdan alarak yapabilirsiniz. Böylece hamurlar bekleme esnasında kabarmıyacak ve kesik atmanız daha kolay olacaktır.

Hurmal%C4%B1-Seritli-Kurabiye-2-500x413.jpg


Tepsimize dizip ,yumurta sürebilir isterseniz üzerlerine fıstık serpebilir. İsterseniz sade pişirip soğuyunca pudra şekeri eleyebilirsiniz.

Kaynak :yemekgurmesi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst