Hünkar Beğendi

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya


hunkarbegendi.jpg


MALZEMELER

Beğendi için
4 Adet kemer patlıcan
Birkaç tatlı kaşığı süt (Patlıcanlar kararmasın diye)
Beşamel sos için
40 Gram tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 Çorba kaşığı dolusu un (40 gram)
2 Su bardağı süt
Tuz
Et için
600 Gram kuzu kuşbaşı
1 Adet kuru soğan
3 Adet sivribiber
3 Adet domates
3 Yemek kaşığı riviera zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden çatal ile delerek közleme tepsisine alın ve heryerini güzelce közleyin. Közlenen patlıcanları teker teker düz bir zemine alarak ortasından boylamasına kesin.
Bir tatlı kaşığı ve bıçak yardımı ile içini açarak birkaç damla süt gezdirin. (Beğendili yemeklerde patlıcanların kararmamasi için süt, patlıcan salatası gibi yemeklerde patlıcanların kararmamasi için limon gezdirilir).Kabuklarından sıyırdığınız patlıcan içlerini ufak ufak doğrayıp bir kabın içine alın. Beşamel sos için derince bir teflon sos kabında tereyağını eritin. Üzerine unu ilave edip unun kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ilave edip hızlıca karıştırın. Sos kıvamını alana kadar bu işleme devam edin. Hazırladığınız beşamel sos ile patlıcanları karıştırın ve servis tabapınızın altına yayın.Etinizi hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile saydamlaşana kadar kavurun. Üzerine etinizi, soyulup doğranmış domateslerinizi ve doğranmış biberlerinizi ilave edip karıştırın.Tuzunu ve karabiberini de ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişen etlerinizi beğendinin üzerine koyarak servis yapın.
alıntıdır
 
H

Hera

Misafir
Et vede Pirinç İkilisi ne dikkat GüzeL ve zararlı Hünkar Beğenmesinde ne yapsın Teşekkürler paylaşım için fıstıkçımmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst