maviboncuk
Daimi Üye
Malzemeler:
* 3 adet yumurta (oda ısısında)
* 1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker
* 3/4 su bardağı mısırözü yağı
* 1 su bardağı süt
* 3 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
* Aldığı kadar un
Yapılışı:
* Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
* Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.
* Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.
* Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)
* Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
* Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.
* Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.
* Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.
* İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.
* 170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın.
Afiyet olsun…
Alıntıdır.
* 3 adet yumurta (oda ısısında)
* 1 su bardağından 2 parmak fazla tozşeker
* 3/4 su bardağı mısırözü yağı
* 1 su bardağı süt
* 3 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3 yemek kaşığı kakao
* Aldığı kadar un
Yapılışı:
* Yumurtaları tozşekerle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.
* Sıvıyağı azar azar ilave edip çırpmaya devam edin.
* Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin.
* Sütle unu sıra ile ilave ederek yumurtalı karışıma ilave edin. (biraz un biraz süt)
* Karışımın yarısı başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu eleyin ve gerekirse 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
* Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak yarım bardak kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.
* Kek hamurunun hepsini dökdükten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.
* Kürdanla ortadan yanlara doğru çizgiler yapın. Çizgileri yaparken derine batırmadan sadece üst yüzeyden batırın.
* İsterseniz bir içerden dışarı bir dışardan içeri doğru çizgiler yaparak ebrularınızı oluşturabilirsiniz.
* 170C dereceli ısıtılmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirip ılınınca servis yapın.
Afiyet olsun…
Alıntıdır.