Hindistan Cevizli Muhallebi (Fincan Muhallebisi)

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.938
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
5m7NOd.jpg


Hindistan Cevizli Muhallebi (Fincan Muhallebisi)

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2.5 yemek kaşığı un
2 paket vanilya (damla sakızı da olabilir)

Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı

Malzemeleri muhallebi yapar gibi pişirin. Ocağı kapattıktan sonra vanilyaları ekleyip karıştırın. Islatılmış fincanlara bu hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın ve ilk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alıp soğutun. İyice donduğuna emin olduktan sonra hindistan cevizi doldurduğunuz kaseye ters çevirin ve her tarafının kaplanmasını sağlayın. Tatlıları servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
 
Son düzenleme:

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.012
Tepki
1.219
Puan
113
Yaş
41
Konum
istanbul
:confetti:çok güzeldi, dün tatlı krizi anında hemen yaptım
Un yerine nişasta ile yaptım. Un yoktu evde
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.938
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
Denemenize ve beğenmenize çok sevindim :ask: bende bir daha ki sefere sütlü irmikle yapmayı düşünüyorum.
 

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.012
Tepki
1.219
Puan
113
Yaş
41
Konum
istanbul
Ben denedim. İrmikle yapınca ayriyetten bir sos istiyor yanına.
Böyle hindistan cevizine bulamalı pek olmadı sanki.
Denemiş oldum :)
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.938
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
Frambuaz sosunu tabağa yayıp tam ortasına bu tatlı yerleştirilebilir o zaman :nk: ya da yine muhallebi havasında pirinç unu nişasta ile yapıp 1-2 kaşık irmik konabilir. Farklı farklı denemek lazım :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst