Hindistan Cevizli Muhallebi (Fincan Muhallebisi)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
5m7NOd.jpg


Hindistan Cevizli Muhallebi (Fincan Muhallebisi)

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2.5 yemek kaşığı un
2 paket vanilya (damla sakızı da olabilir)

Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı

Malzemeleri muhallebi yapar gibi pişirin. Ocağı kapattıktan sonra vanilyaları ekleyip karıştırın. Islatılmış fincanlara bu hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın ve ilk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alıp soğutun. İyice donduğuna emin olduktan sonra hindistan cevizi doldurduğunuz kaseye ters çevirin ve her tarafının kaplanmasını sağlayın. Tatlıları servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
 

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
:confetti:çok güzeldi, dün tatlı krizi anında hemen yaptım
Un yerine nişasta ile yaptım. Un yoktu evde
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Denemenize ve beğenmenize çok sevindim :ask: bende bir daha ki sefere sütlü irmikle yapmayı düşünüyorum.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Tarçına bayılırım :bayil:
 

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
Ben denedim. İrmikle yapınca ayriyetten bir sos istiyor yanına.
Böyle hindistan cevizine bulamalı pek olmadı sanki.
Denemiş oldum :)
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Frambuaz sosunu tabağa yayıp tam ortasına bu tatlı yerleştirilebilir o zaman :nk: ya da yine muhallebi havasında pirinç unu nişasta ile yapıp 1-2 kaşık irmik konabilir. Farklı farklı denemek lazım :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst