HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGULU MUFFİN
MALZEMELER:
- 275 gr un,
- 2 tatli kasigi kabartma tozu,
- 1/2 tatli kasigi karbonat,
- 4 yemek kasigi kakao,
- 1 yumurta,
- 130 gr esmer seker,
- 80 gr tereyagi,
- 300 ml buttermilk,
- 100 gr labne peyniri,
- 100 gr hindistan cevizi rendesi,
- 2 yemek kasigi pudra sekeri,
- 1 paket vanilya,
- 100 gr beyaz kuvertür cikolata(üzerini süslemek için).
YAPILIŞI:
Hindistan cevizli dolgu icin:
1. Labne peyniri, pudra sekeri, hindistan cevizini ve vanilya sekerini mikserle karistiriyoruz. En az 5 dakika karistirdiktan sonra eger isterseniz bir spatula yardimiyla da birbirine yedirebilirsiniz.
2. Karisimdan 12 tane esit boyda toplar yuvarliyoruz elimizle ve bir kenara aliyoruz.
Muffin hamuru icin:
1. Unu eleyelim ve kabartma tozu, karbonat ve kakao ile bir kasik yardimiyla karistiralim.
2. Baska bir kabin icinde yumurtayi, esmer sekeri, tereyagini ve buttermilk'i mikserle karistiralim ve kakaolu unlu kuru malzemeleri bir kasik yardimiyla bu sivi karisima ekleyerek karistirmaya devam edelim.(Buttermilkiniz yoksa 1 su bardağı süte birkaç damla limon suyu ya da sirke ekleyip 15-20 dakika kesilmesini bekleyin.)
3. Firini 180 derece ön isitmaya ayarlayalim. Muffin kalibina kagitlari yerlestirelim ve bir yemek kasigi hamuru icine alalim. 12 tanesi tamamlandiktan sonra hindistan cevizli toplari tam ortasina oturtalim ve biraz üzerine bastiralim. Bu islemden sonra hamurun diger yarisini da bu toplari iyice örtecek sekilde üzerlerine aktaralim.
4. Firinin orta katinda 180 derecede yaklasik 25 dakika pisirelim ve sonra sogumaya birakalim.
5. Muffinler soguduktan sonra istediginiz sekilde süsleyebilirsiniz.
Kaynak :sevdamavisi