Hibeş

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.550
Tepki
85.809
Puan
113
Konum
3959215693_9160995056.jpg

Hibeş

Malzemeler

250 gr açık tahin
2 adet Limonun suyu
6 iri diş dövülmüş sarmısak
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acı pul biber (isot olmaz)
1 çay kaşığı tuz
1 Su bardağı ılık su

Hazırlanışı
Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve Tuz eklenir. önce Limon Suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir.

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.550
Tepki
85.809
Puan
113
Konum
Bende yemedim karamelim yanlız değilsin merak etme :hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst