azı işlerin püf noktalarını bilmek, hayatınızı kolaylaştırır.
Çivi çakarken:
Duvarlarınıza çivi çakacağınız zaman, işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi bu şekilde çakarsanız, duvarın alçısını çatlatmamış olursunuz.
Fırında patates:
Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.
Bayatlamış ekmek:
Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırına atın. Böylece taptaze olacaktır.
Patlıcan:
Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Daha lezzetli olacaklardır.
Yeşillik:
Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken, önce kökleri ince doğranıp tencereye konmalıdır. Yapraklar ise, daha sonra ilave edilmelidir. Böylece besin değerleri kaybolmaz.
Kek yaparken:
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce, ortasına bir şerit halinde alüminyum folyo koyun. Kekiniz piştikten sonra rahatlıkla çıkacaktır.
Kuru fasulye:
Kuru fasulye pişirirken dağılmasını önlemek için, tuz, salça veya domatesi, fasulyeler yarı haşlandıktan sonra koyun.
Acıktığınızda:
Öğünler arasında acıkırsanız, kuru erik yiyin. Kuru erik, kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın çünkü kuru eriğin her biri 8 kaloridir.