Her İşin Kolayı Var!

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
pratikbiler.jpg


azı işlerin püf noktalarını bilmek, hayatınızı kolaylaştırır.

Çivi çakarken:

Duvarlarınıza çivi çakacağınız zaman, işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın. Çiviyi bu şekilde çakarsanız, duvarın alçısını çatlatmamış olursunuz.

Fırında patates:

Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.

Bayatlamış ekmek:

Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırına atın. Böylece taptaze olacaktır.

Patlıcan:

Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Daha lezzetli olacaklardır.

Yeşillik:

Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken, önce kökleri ince doğranıp tencereye konmalıdır. Yapraklar ise, daha sonra ilave edilmelidir. Böylece besin değerleri kaybolmaz.

Kek yaparken:

Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce, ortasına bir şerit halinde alüminyum folyo koyun. Kekiniz piştikten sonra rahatlıkla çıkacaktır.

Kuru fasulye:

Kuru fasulye pişirirken dağılmasını önlemek için, tuz, salça veya domatesi, fasulyeler yarı haşlandıktan sonra koyun.

Acıktığınızda:

Öğünler arasında acıkırsanız, kuru erik yiyin. Kuru erik, kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın çünkü kuru eriğin her biri 8 kaloridir.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Harika bilgiler. Özellikle çivi çakma işi baya işimize yarayacak:cak:

Bu arada alüminyum folyo yasak canım; artık yağlı kağıt var:kupa:

Kek yaparken:

Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce, ortasına bir şerit halinde alüminyum folyo koyun. Kekiniz piştikten sonra rahatlıkla çıkacaktır.
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
68
Konum
istanbul
keklerinizi bılındıgının aksıne ısıtılmıs fırına degılde soguk fırına atın ıcının daha ıyı pısmıs ve daha guzel kabarmıs oldugunu göreceksınız
kızgın fırında bır anda kabrıp ıcı cıg kalabılıyor ıcı pısene kdarda dısı yanmıs oluyor
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
68
Konum
istanbul
patlıcanlrın acı suyu cıkması ıcın tuz yerıne seker deneyın
patlıcanlrı dogradıkca seker serpın hıc su koymadan kara suyu cıkana kadar bekleyın calkalayın ıster kızartın ıster yemek yapın
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
peki hanımlar benimde bir sorum var
keklerde aynı problemi yaşamıyorum ama özelikkle pandispanya yapınca neden yumurta kokusu olur
daha fırından çıkarmadan alıyorum kokusunu
içine vanilya koysamda yok bastırmıyor o kokuyu
yumurtamsı kokan bir pandispanyanın kokusunu nasıl yokederiz
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
En ısıme yarayacak olan...

Kek yaparken:

Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce, ortasına bir şerit halinde alüminyum folyo koyun. Kekiniz piştikten sonra rahatlıkla çıkacaktır.

Saol bebek :eek:
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
68
Konum
istanbul
peki hanımlar benimde bir sorum var
keklerde aynı problemi yaşamıyorum ama özelikkle pandispanya yapınca neden yumurta kokusu olur
daha fırından çıkarmadan alıyorum kokusunu
içine vanilya koysamda yok bastırmıyor o kokuyu
yumurtamsı kokan bir pandispanyanın kokusunu nasıl yokederiz

evet hülya cok haklısın bazı yumurtalar cok kokuyor
yumurtayı cırparken ıcıne bıraz tarcın koy bırazda olsa azaltıyor ben omlet yaparken bıle koyuyorum ama iyi ayarla tarcını ki tarcın tadı baskın olmasın
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
çok güzel bilgilerdi bitanem paylaşım için teşekkürler:eek::eek:
hülyam yumurtaları buzdolabından çıkarır çıkarmaz değilde biraz dinlendirdikten sonra kullanırsan birde çırpılma işlemini nekadar uzun tutarsan yumurta kokusu okadar dağılıyo bitanem ben pandispanya kekini yaparken hep böyle yapıyorum ve hiç kokusunu almıyorum:eek::eek:
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
çok güzel bilgiler verdin canım çok teşekkür ederim
mesela patlıcana soğuk süt dökmeyi hiç duymamıştım emeğine yüreğine sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst