Hepatit'ten beter

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.531
Puan
113
Konum
İstanbul
813230289913.jpg


Hepatit'ten beter

İştah kabartan hamburgerin yeni bir zararı daha ortaya çıktı. Düzenli olarak fast-food yiyenlerin karaciğeri, Hepatit virüsü kapmış insanlarınki ile aynı şekilde zarar görüyor...

Zararları saymakla bitmeyen fast-food gıdalar karaciğeri bitiriyor... Küçük-büyük birçok kişinin iştahla yediği bu gıdalardan uzak durulması gerektiğini söyleyen uzmanlar, son olarak karaciğere Hepatit virüsü gibi zarar verdiğini belirledi. Öyle ki, düzenli fast-food tüketen insanların karaciğerleriyle, Hepatitli bir insanın karaciğerinin aynı derecede zarar gördüğü anlaşıldı. ABD'de The Doctors adlı televizyon programında açıklanan çalışmada; 1 ayda düzenli olarak fast-food yiyen bir insanın karaciğerinin önemli derecede zarar gördüğü belirlendi.

ZARARI ÖLÜMCÜL OLUYOR
Bu konuda önemli araştırmalar yapan ve kitapları bulunan Dr. Drew Ordon, hamburgerin yanı sıra piliç kızartması ve halka soğanın da karaciğerde tahribata neden olduğuna dikkat çekti. Dr. Ordon doymuş yağın karaciğere ölümcül zarar verdiğini belirtti. Özellikle çocukların fasd-food gıdalardan daha fazla etkilendiğini anlatan Dr. Ordon, bu konuda acilen tedbir alınması gerektiğini vurguladı. İçerisindeki köfteden, kullanılan peynire ve ketçap-mayoneze kadar her malzemenin zararlı olduğunu ifade eden Dr. Ordon, şu uyarılarda bulundu: "Canını seven hamburger yemez. Patates, piliç kızartması ve soğan halkalar da bir o kadar insan sağlığını vuruyor. Vazgeçmek için hasta olmayı beklemeyin.

SALATALAR DA MASUM DEĞİL
Tüm dünyada büyük ilgi gören fast-food restoranlarında satılan salatalar da hiç masum değil... Dr. Drew Ordon, "Salatların bozulmaması için üzerine serpiştirilen kimyasal maddeler antifiriz içmiş kadar vücuda zararlı" dedi.

NASIL BİR HASTALIK?
Hepatit, karaciğerin herhangi bir nedenle oluşan iltihabıdır. Hepatitler, genellikle virüslerle, en sık görülen 5 hepatit virüsü olan A, B, C, D ve E virüsleri ile meydana gelir. Daha nadir olarak etken olan başka virüsler de vardır. Virüsler dışında en sık görülen Hepatit nedenleri alkol ve ilaçlardır.

Takvim
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Cok seyrek gidip yeriz.
"Salatların bozulmaması için üzerine serpiştirilen kimyasal maddeler antifiriz içmiş kadar vücuda zararlı"
Saglikli diye salata alanlar oluyor, korkutucu gercekten.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst