Helvalı Kolay Baklava

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
kujxhdzmz.jpg


Helvalı Kolay Baklava

Helvalı kolay baklava tam ağızlara layık bir tarif!

Malzemeler:

12 adet hazır baklava yufkası
60 gr tereyağı
80 gr helva
60 gr ceviz
2 tatlı kaşığı toz şeker

Şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker / 150 gr toz şeker
1 su bardağı su / 150 ml su
1-2 damla limon suyu

Yapılışı

Baklavanın şerbeti için ufak bir tavanın içine 150 ml, yaklaşık 1 su bardağı suyu ve 150 gr, yaklaşık 1 su bardağı şekeri ekleyin. Şerbetin şekerlenmemesindeki en önemli unsur, şekerin su daha ılıkken erimesi, sonradan kaynamaya başlamasıdır. Bir tahta spatulaylayla şekeri hafifçe eritip sonra ocağın altını açın. Şerbetiniz güzelce kaynayınca altını kapatın ve içine 1-2 damla limon suyu sıkıp soğuması için kenara alın.

Ufak bir tavaya 60 gr tereyağı ekleyin ve erimesi için altını açın. Eriyen tereyağıyla 6 kat baklava yufkasının aralarını tek tek yağlayın. Sonra 6 kat baklava yufkası daha yapın. Yalnız dikkat edin paketi açtıktan sonra baklava yufkası çok çabuk kuruyor ve çalışılması çok zorlaşıyor. Bu yüzden hemen hazırlamayacaksanız yufkaların tamamını paketinden çıkartmayın.

İlk 6’lı yufka parçasını önünüze alın, 40 gr tahin helvasını yufkalarının en ucuna parça parça pay edin, üzerine ufalttığınız 30 gram cevizi ekleyin. Son olarak da 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip, yufkaya zarar vermeden aynı sigara böreği sarar gibi sıkı sıkı sarın. Tam ucuna geldiğinizde tereyağıyla yufkayı yapıştırın. İkinci set yufkaya da aynı işlemleri tekrarlayın. Uçlarında kalan parçaları kesin ve rulolarınızı ortadan ikiye bölüm. Baklavaların fazla sıkışmadan, tam olarak sığacakları, fırına dayanıklı küçük bir tepsiyi güzelce yağlayın.

Ortadan ikiye kestiğiniz ruloları tepsiye yerleştirin. 4’er dilimlik kareler halinde kesin. Tavanın dibinde kalan tereyağı ile üstlerini de yağlayıp önceden ısıtılmış 200 derece 15 dakika fırının ikinci katında, son 5 dakika da fırının tabanında pişirin. Baklava fırından çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.

Milliyet
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Çok güzel görünüyor ama şerbetli tatlı çok ağır geliyor bana. Yine de tarifi bulundurmak lazım :) teşekkürler canım :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst