Havuçlu Tatlı
2 paket toz krem şanti
2 bardak süt
30 adet bebe bisküvisi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 adet havuç
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için; 4 adet havuç 8 yemek kaşığı toz şeker
Tarif:
• 3 adet havucu rendeleyip, toz şekerle birlikte 5-6 dakika pişirin.
• Soğutup, sütle hazırladığınız krem şanti, vanilya ve kırılmış bebe bisküvileriyle yoğurun.
• 1 saat buzdolabında dinlendirin.
• Üzeri için, bir tavada rendelenmiş havuçları ve toz şekeri su katmadan 10 dakika karıştırarak pişirin.
• İyice soğumasını bekleyin.
• Düz bir tepsiye yaydığınız alüminyum folyonun üzerini bu karışımla kaplayın.
• Dolapta beklettiğiniz havuçlu harcı üzerine yayın.
• Folyoyla yuvarlayarak, silindir haline getirin.
• Her iki tarafını sıkıştırıp dağılmasını engelleyin.
• Buzlukta 3 saat bekletin.
• Folyoyu çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
Alıntıdır...