Havuçlu Pirinç Çorbası Tarifi

T

tugceyildiz

Misafir
attachment.php


Malzemeler
(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin
5 bardak tavuk suyu
2 orta boy havuç
Yarım çay kaşığı beyaz biber
1 çorba kaşığı ekşi krema
Garnitür olarak maydanoz veya nane
Tarif
Büyük bir tencere içinde margarini eritin. İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin. Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın. Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin. Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin.

AFİYET OLSUN!
 

Ekli dosyalar

  • havuclu-pirincli-corba.jpg
    havuclu-pirincli-corba.jpg
    6,5 KB · Görüntüleme: 37

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
emeğine sağlık,iki gün önce pirinçsiz havuç çorbası yaptım ben de çok güzeldi:)birdahaki sefere pirinç de atarım içine...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst