Havuçlu 3 Renkli İrmik Tatlısı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
51561.jpg


Havuçlu 3 Renkli İrmik Tatlısı

Malzemeler:

• 1 litre süt
• 12 çorba kaşığı irmik
• 10 çorba kaşığı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 2 çorba kaşığı kakao
• Yarım kg. havuç
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 çorba kaşığı mısır nişastası
• İrice çekilmiş fındık

Yapılışı:

Süt,irmik ve şekeri geniş bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişmeye bırakın. İrmik tatlısı koyulaşınca ocaktan alın vanilyayı ekleyip karıştırın. Tatlının yarısını bir kaba boşaltın ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırıp, soğuk su ile ıslatılmış kare borcam kalıbına dökün. Kalan sütlü tatlıya rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve kakaolu karışımın üzerine dökün. Havuçları ufak parçalara ayırın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip iyice pişene kadar haşlayın.(Havuçların daha çabuk pişmesi için rendeleyip soteledikten sonra da pişirebilirsiniz.) İyice pişen havuçları blenderden geçirin ve püre haline getirin. Şekeri ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Nişastayı yarım fincan su ile çözdürüp havuçlu karışımın içine ilave edip çırpıcıyla karıştırarak pelte kıvamına gelinceye kadar pişirin. Eğer çok koyu olursa biraz su,cıvık gibi olacak olursa mısır nişastası ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Kıvamını alan havuç tatlısına irice çekilmiş fındık parçalarını ekleyin ve karıştırıp tatlının üzerine düzgünce yerleştirin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Alıntı
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ohh mis valla yaz aylarında iyi gider :huhuu:
Tarif için teşekkürler bacım :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst