maviboncuk
Daimi Üye
Mide ağrısı çekenlere,rejimdekilere,sağlıklı beslenmek isteyenlere annemin haşlanmış pilav tarifini vermek istiyorum.....

HAŞLAMA PİLAV
MALZEME
2 Su bardağı pilavlık pirinç
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Su bardağı su
YAPILIŞI
Pirincimizi sıcak tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz.Daha sonra yıkıyoruz.Pilavı pişireceğimiz tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup,1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz.2 bardak su ekleyip kaynamasını bekliyoruz.Kaynayınca pirinçleri ilave edip,önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra tencere kapağı ile tencere arasına kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakıyoruz...

HAŞLAMA PİLAV
MALZEME
2 Su bardağı pilavlık pirinç
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Su bardağı su
YAPILIŞI
Pirincimizi sıcak tuzlu suda 1 saat bekletiyoruz.Daha sonra yıkıyoruz.Pilavı pişireceğimiz tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup,1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz.2 bardak su ekleyip kaynamasını bekliyoruz.Kaynayınca pirinçleri ilave edip,önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra tencere kapağı ile tencere arasına kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakıyoruz...