Malzemeler:3 adet yumurta
1,5 su bardagı tozşeker
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı siyah haşhaş
1 su bardagı irmik
2 su bardagı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:4 su bardagı su
3 su bardagı tozşeker
yarım limon
üzeri için krem şanti..
Yapılışı:şerbeti 10 dakika kaynatıp bi kenarda sogutalım
bütün malzemeyi karıştırıyoruz margarinle yağladığımız borcama hamuru döküyoruz fırına sürüp kızartıyoruz fırından çıktıktan sonra her tarafını kürdanla deliyoruz soğuk şerbeti üstüne döküyoruz.tatlı soguduktan sonra üstüne hazırladığımız krem şantiyi yayıyoruz..bir gece dolapta beklerse daha lezzetli olur..Afiyet olsun..
1,5 su bardagı tozşeker
1 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyag
1 su bardagı siyah haşhaş
1 su bardagı irmik
2 su bardagı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:4 su bardagı su
3 su bardagı tozşeker
yarım limon
üzeri için krem şanti..
Yapılışı:şerbeti 10 dakika kaynatıp bi kenarda sogutalım
bütün malzemeyi karıştırıyoruz margarinle yağladığımız borcama hamuru döküyoruz fırına sürüp kızartıyoruz fırından çıktıktan sonra her tarafını kürdanla deliyoruz soğuk şerbeti üstüne döküyoruz.tatlı soguduktan sonra üstüne hazırladığımız krem şantiyi yayıyoruz..bir gece dolapta beklerse daha lezzetli olur..Afiyet olsun..