Haşhaşlı revani

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul


Haşhaşlı revani

Malzemeler

1 su bardağı haşhaş
2 su bardağı irmik
1 su bardağı su
8 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya

Şerbet için;

8 su bardağı şeker
10 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılıp mikserle 3 - 4 dakika çarpılır. Dikdörtgen bir cam kaseye boşaltılır. 180 derece fırında 30 – 35 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırlanmış ve soğumuş şerbet, revaninin üzerine dökülür. Arzu edilirse üzerine krem şanti sürülerek servis edilir.

Alıntı



 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Yumurta miktarını şimdi görüyorum :acep: Çok değilmi o ya :cilgindans:

Aman sakın denemeye kalkmayın kızlar bu tarifi.Azönce fırından çıktı şerbetledim dolapta soğusun diye bekliyorum.Krem şantimi çırptım oda dolapta soğusun süslemeye geçicem.Lezzeti hakkında bilgi veririm sizlere İsterseniz tabi
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Yumurta miktarını şimdi görüyorum :acep: Çok değilmi o ya :cilgindans:

Aman sakın denemeye kalkmayın kızlar bu tarifi.Azönce fırından çıktı şerbetledim dolapta soğusun diye bekliyorum.Krem şantimi çırptım oda dolapta soğusun süslemeye geçicem.Lezzeti hakkında bilgi veririm sizlere İsterseniz tabi


Sen bu tarifi mi uyguladın şekerpare 8 yumurtalı yani
bencede çok fazla bu kadar yumurta
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Yumurta miktarını şimdi görüyorum :acep: Çok değilmi o ya :cilgindans:

Aman sakın denemeye kalkmayın kızlar bu tarifi.Azönce fırından çıktı şerbetledim dolapta soğusun diye bekliyorum.Krem şantimi çırptım oda dolapta soğusun süslemeye geçicem.Lezzeti hakkında bilgi veririm sizlere İsterseniz tabi


isteriz tabi parem :confetti:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Şekerpare merakla bekliyoruz :selam:

Genelde pastane usulü olan pandispanyalar ve bu tarz tatlılar çok fazla yumurta içerir o yüzden bende evde denemeye pek cesaret edemem doğrusu
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Yok kızalr bu tarif denenirmi yahu.İçim gider inanki o yumurtalara :hihi:

Benim tarifim 3 yumurtalıydı.Neyle karşılaşacağımı bilemediğimden 2 yumurta kullandım.Çok güzel kabardı.Dün yedim gayet güzeldi.Bugün yedim daha güzel olmuş.Anlayacağınız kesinlikle soğuk yenmesi gerekiyor.Hatta bugün çat kapı misafirim geldi ikram ettim bayıldı hemen tarifini aldı.

Ben portakallı revani hastasıyım.Daha doğrusu eşim sayesinde hasta oldum :hihi: BUda değişik ve güzeldi :eek: Haşhaşlar çıtır çıtır ağza geliyor.
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
evet yani 3 yumurtayla gayet güzel kabaraakken niye 8 yumurta olsun değil mi
bende bu tarifi 3 ymurtayla yapıyorum hep
şerbetli ve kremalı tatlılar birgün dolapta dinlenince lezzetti daha iyi ortaya çıkıyor
afiyet olsun sizede:sirin:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Mesajından bunu denemişsin gibi anlaşıldı bende dedim merakımız gidecek tühh :)

Aslında bakınca eğer yarı malzeme ile yapılırsa olmayacak gibi gelmedi ben mi denesem acaba merakta ettim şimdi öff bu merakım beni çatlatacak:D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst