T
tugceyildiz
Misafir
MALZEMELER
250 gr. Calrose pirinci
2 adet balık fileto
Tuz
300 ml su
4 yemek kaşığı margarin
25 gr un
2 yemek kaşığı orta acılıkta hardal
150 gr sebze suyu
170 ml süt
125 ml krema
Karabiber
1 limon suyu
Kırmızı acı biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Pirinci bir tencerede suyunu ve tuzunu ekleyip haşlayın. Beyaz balık etimizi bir folyoya sarıp 220 ˚C fırında 15-20 dakika pişirin (İsteğe bağlı olarak yağsız tavada kızartabilirsiniz). Diğer tarafta margarini eritip, içine unu, hardalı ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra sebze suyu, sütü ekleyip kaynatın. En son içine krema ve tuzu ekleyip ateşi kapatın.Pişen pilavı servis tabağında balık ve üstüne hazırlanan sosu dökerek servis yapın.
250 gr. Calrose pirinci
2 adet balık fileto
Tuz
300 ml su
4 yemek kaşığı margarin
25 gr un
2 yemek kaşığı orta acılıkta hardal
150 gr sebze suyu
170 ml süt
125 ml krema
Karabiber
1 limon suyu
Kırmızı acı biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Pirinci bir tencerede suyunu ve tuzunu ekleyip haşlayın. Beyaz balık etimizi bir folyoya sarıp 220 ˚C fırında 15-20 dakika pişirin (İsteğe bağlı olarak yağsız tavada kızartabilirsiniz). Diğer tarafta margarini eritip, içine unu, hardalı ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra sebze suyu, sütü ekleyip kaynatın. En son içine krema ve tuzu ekleyip ateşi kapatın.Pişen pilavı servis tabağında balık ve üstüne hazırlanan sosu dökerek servis yapın.