Hardal soslu balık ve limonlu pilav

T

tugceyildiz

Misafir
MALZEMELER
• 250 gr. Calrose pirinci
• 2 adet balık fileto
• Tuz
• 300 ml su
• 4 yemek kaşığı margarin
• 25 gr un
• 2 yemek kaşığı orta acılıkta hardal
• 150 gr sebze suyu
• 170 ml süt
• 125 ml krema
• Karabiber
• 1 limon suyu
• Kırmızı acı biber
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:
Pirinci bir tencerede suyunu ve tuzunu ekleyip haşlayın. Beyaz balık etimizi bir folyoya sarıp 220 ˚C fırında 15-20 dakika pişirin (İsteğe bağlı olarak yağsız tavada kızartabilirsiniz). Diğer tarafta margarini eritip, içine unu, hardalı ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra sebze suyu, sütü ekleyip kaynatın. En son içine krema ve tuzu ekleyip ateşi kapatın.Pişen pilavı servis tabağında balık ve üstüne hazırlanan sosu dökerek servis yapın.
 

Ekli dosyalar

  • Hardal Soslu Balik ve Kekikli Pilav .jpg
    Hardal Soslu Balik ve Kekikli Pilav .jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 43

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst