Hamur Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
dsc00036.jpg


Malzemeler:
Hamuru icin:
2 su bardagi un
1 adet yumurta
Tuz
Ilik su

Corbasi icin:
1 su bardagi hamur
1/2 cay bardagi yesil mercimek
2 litre su
Yogurt
Tuz

Üzeri icin:
Siviyag
Pulbiber ve nane

Hazirlanisi:
Hamur malzemelerini karistirip yogurun. Kulak memesi kivanimda hamur elde edin. Hamurdan bezeler yapip acin. Üzerini seritler ve daha sonra kareler olarak kesin. Yapismamasi icin üzerlerini unlayin.
Eger buzluga kaldirmak isterseniz bezeleri actiktan sonra yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin.
200derece cok az kuruyacak sekilde firinda bekletin.
dsc00018.jpg

Kare olarak kesip buzluk posetlere koyup buzlukta saklayin.
Corbasi icin suda mercimegi haslayin. Yogurdu azar azar corbaya yedirin. Hamur ve tuz ekleyip hamur pisene kadar haslayin.
Üzerine siviyagda kizdirilmis pulbiber ve nane gezdirin.
Afiyet Olsun..

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
:gul::kptmya:neyime güvenip katiliim canim benim hem bu alinti tarif okadar marifetli diilim daha yinede tsklerrrrrrrrrrrrrrrrr:cicek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst