incitanemtuana
Daimi Üye

Malzemeler:
Hamuru icin:
2 su bardagi un
1 adet yumurta
Tuz
Ilik su
Corbasi icin:
1 su bardagi hamur
1/2 cay bardagi yesil mercimek
2 litre su
Yogurt
Tuz
Üzeri icin:
Siviyag
Pulbiber ve nane
Hazirlanisi:
Hamur malzemelerini karistirip yogurun. Kulak memesi kivanimda hamur elde edin. Hamurdan bezeler yapip acin. Üzerini seritler ve daha sonra kareler olarak kesin. Yapismamasi icin üzerlerini unlayin.
Eger buzluga kaldirmak isterseniz bezeleri actiktan sonra yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin.
200derece cok az kuruyacak sekilde firinda bekletin.

Kare olarak kesip buzluk posetlere koyup buzlukta saklayin.
Corbasi icin suda mercimegi haslayin. Yogurdu azar azar corbaya yedirin. Hamur ve tuz ekleyip hamur pisene kadar haslayin.
Üzerine siviyagda kizdirilmis pulbiber ve nane gezdirin.
Afiyet Olsun..
ALINTI