Hamilelikte Patron İlişkisi

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
hamile-calisan2-300x199.jpg


Hamileliği Patrona Nasıl Söylemeli?

Çoğu kadın patronuna hamile olduğunu söylemek için, düşük gibi sebeplerden ötürü ilk 3 ayın geçmesini bekler. Ancak bu kadar uzun süre beklemek istemeyenler de olabilir.


İşte hamile olduğunuzu duyurmak istediğinizde, karar vermenizde etkili olabilecek değerlendirme ve faktörler yer alıyor.

Hamileliği güçleştiren bir durum mu var?

Eğer böyleyse hamileliğinizin ilk zamanlarında bunu paylaşmalısınız. Eğer sabah bulantılarınız varsa, hasta olduğunuzu söylemek için normalden daha fazla arayacaksınız, size sempatiyle yardımcı olmaları için iş arakadaşlarınızla bunu paylaşabilirsiniz.

Çok ağır ve stresli bir işte mi çalışıyorsunuz?

Eğer durum böyleyse kendinizin ve bebeğin sağlığı için koşullarınızın daha iyileştirilmesini isteyebilirsiniz. Yöneticinizle doğru zamanda sorumlulukları nızın değiştirilmesi hakkında konuşun. İşiniz kimyasal sektördeyse her hangi bir iş bebeğiniz için zararlı olabilir. Bu nedenle kendinizi koruma yönünde acil olarak patronunuzla konuşabilirsiniz.

gebelik-hamilelik-calisan-anne-150x150.jpg


Hamilelik haberinin nasıl karşılanacağını düşünüyorsunuz?

İş yeri kültürünüz, diğer hamile kadınlara bakış açısı ve yöneticinizle ilişkileriniz, bu konudaki yorumunuzun negatif veya pozitif yönde olmasında belirleyici olacaktır. İş vereninizin bu haberi profesyonel bir yönetici gibi karşılayacağından emin olduğunuzda konuşun. Hamileliğinizi ne kadar erken söylerseniz, ilerleyen dönemde işleriniz de buna göre daha hafifleyecektir. Böylece daha sağlıklı ve stressiz bir hamilelik yaşayabilirsiniz. Ne yazık ki bazı patronlar hamileliğinizi olumlu karşılamayabilir. Patronunuzun durumunuzu olumlu karşılayacağı zamana kadar (14-20 hafta aralığında) bekledikten sonra söyleyin. Bu durum hamileyken de çalıştığınızı, hamileliğin işinizi engellemediğini kanıtlamanızı sağlar.Eğer hamileliğinizi açıkladığınız dönem önemli bir olayla çatışırsa, ona durumunuzu anlatan kararlı bir mesaj gönderin; "Hamileliğimin hemen hemen yarısına gelmek üzereyim ve verimliliğimi etkilemez." Sonuçta, patronunuzdan maaş sonrasını beklemesini veya performansınızı gözlemlemesini isteyebilirsiniz.

Patronu işe ara vermeye nasıl hazırlarsınız?

İlk önce sizin durumunuzdaki bir çalışanın haklarını öğrenin. İnsan kaynaklarından resmi hamilelik bilgilerini ve haklarınızı öğrenin. Ayrılacağınız dönemle ilgili iş planı yapın. İşe ne zaman döneceğinizi insan kaynaklarınızla paylaşın.

İş görüşmesi sırasında hamileliğimi gündeme getirmeli miyim?

Yeni bir iş için görüşmenizde, hamileliğinizden çok konuyu yeteneklerinize, coşkunuza, pozisyona uygunluğunuza odaklayın. Hamileliğinizle özelliklerinizi birleştiren konularda görüşürken, işe ne zaman başlayacağınız, doğum ve sonrası gibi konulardaki cevaplarınızı hazırlamış olun. Karşınızdakine çok fazla vaatte bulunmadan özgüveninile onu büyülemeyi deneyin. Eğer hamile olduğunuz henüz çok fazla belli olmuyorsa, birşey söyleyip söylememe konusunda karar vermelisiniz. Bu haberi arkadaşlarınız ve yakın çevrenizle paylaşmadan önce, bir yabancıya söylemek istemeyebilirsiniz. İlk bebeğinize hamileyseniz doğumdan sonra nasıl hissedeceğinizi bilemeyebilirsiniz. Hemen işe mi dönmek isteyeceksiniz veya 3 ay bekleyecek misiniz? Yeni işvereninize bazı sözler vermeden önce bu tür konuları değerlendirerek kararlı bir şekilde konuşmalısınız. Diğer taraftan birkaç ay sonra hamile olduğunuz ortaya çıktığında yeni patronunuzun nasıl değerlendireceğ ini düşünün. Hamile olduğunuzu söylemeden işe başlamak ilişkinize zarar verebilir, güveni azaltabilir. Bu nedenle hamileyseniz ve işe başlama olasılığınız yüksekse durumu İnsan Kaynakları ile paylaşarak doğru bir karar verebilirsiniz.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Babama demedim. Annem sağolsun söyledi :kptmya:

Şimdi gayet rahatım izin veriyor gelme diyor :sila: Erken çıkcağım zaman çıkıyorum. Doktora gideceğim zaman sorun olmuyor:kayris:

Yani Allah'a şükür rahat rahat çalışıyorum.
 
OP
rüzgar gülü

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
bende sorun yaşamamıştım.. sağolsunlar normal doğum iznime bile 2 hafta erken çıktım... :kahve:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst