Hamilelikte astım ilaçları güvenli mi?

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
hamilelikte-astim-ilaclari-guvenli-mi--3022804.Jpeg


Hamilelikte astım ilaçları güvenli mi?

Astım hastası olanların hamilelikte bu ilaçları kullanması güvenli midir? İşte konuyla ilgili Baby Center uzmanlarının yorumu…

Hamilelikte astım ilaçlarının alınmasının güvenli olduğunu gösteren pek çok araştırma yapılmıştır. Genellikle sorun teşkil etmeyen bu ilaçlar yine de kontrol altında alınmalıdır. Hamilelik söz konusu olduğunda doktorunuzla mutlaka görüşmeniz gerekir.

Hamilelikte yapabileceğiniz en iyi şey astımı kontrol altında tutmaktır. Yoğun ataklardan kaçınmak ve oksijen seviyesini normalde tutmak önemlidir. Aksi takdirde bebeğiniz de zarar görebilir.

Astım genellikle hamilelikte durağan hale gelen bir rahatsızlıktır. Nadiren daha da kötüleştiği de görülebilir. Ancak bunun en temel nedeni ilaçların aksatılmasıdır.

Doğum esnasında ise astım atakları görülme sıklığı çok azdır.
Milliyet
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Günlük hayatta 3'den fazla alınan astım ilacı zaten acil müdahele ile oksijene bağlanmayı gerektirirken gebelikte 2. kullanım sonrası hemen oksijen takviyesi öneriliyor.
Astım aslında huyuna gidersen kolay ama gitmezsen de inatcı bir hastalık.Astım atagının en cok sevdiği ise ilacını yanına almayı unuttuğun anlar :kedim:
Astımlı kedinin genel izlenimleri :gulegule:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst