Hamilelik döneminde yaşanan saç problemleri

gulden81

Aktif Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
109
Tepki
65
Puan
28
Konum
istanbul
Hamileliginiz ile birlikte baslayan degisim surecine saclariniz da dahil olur. Kisiden kisiye degisse de genellikle bu donemde saclariniz cogalir ve kalinlasir. Hamilelik surecinde gerekli onlemleri alarak, saclarinizin sagligini koruyabilirsiniz.
Hamilelik doneminde hormonlardaki degisikliklere bagli olarak, saclarin uzama hizi ve yasam sureleri artar ve sac tellerinde kalinlasma da olabilir. Deri Hastaliklari Uzmani Doc. Dr. Ersoy Hazneci: ” Dogum sonrasinda bircok hamilede yaygin ya da az miktarda sac kaybi olabilmektedir. Dogum sonrasi dokulmeler, genellikle dogumu takip eden ikinci ve ucuncu aylarda baslar. Yaklasik alti – on iki ay sonra dokulmeler durur ve saclar eski haline geri doner. Hamilelige bagli sac dokulmelerinin geri gelmesi her zaman beklenen bir tablodur, ancak bu sure beklenenden uzun olabilmektedir.”
Saçlarımızın yaklaşık % 90-95’i büyümededir, yaklaşık % 5-10′a yakını da dinlenmededir. Her gün yaklaşık 50–100 tel saç dökeriz. Hamilelik doneminde saçlarınız dinlenmeniz sırasında daha uzun süre kalma eğilimindedir ve bu da saç sayınızı artırır. Dinlenme sürecinizden sonra dökülmesi gereken saçlarınız, dökülmeden kalırlar. Ayrıca hamileliğiniz sayesinde daha kalın ve çok sayıda olur. Doğumunuzdan sonra dinlenme süreciniz de kısalarak, normal seviyelerine gerilerler. Dökülmesi gereken ancak dökülmeyen saçlarınız, dökülmeye başlar. Bu arada yeni saçlarınızın çıkışı devam eder, ancak artmış saç kaybını karşılayacak hızda saç çıkışınız olmaz.
Kaynak:
blog.hamilestore.com
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst