Halı yıkayan kadınlar dikkat!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
792720110812052902772.jpg

Halı yıkayan kadınlar dikkat!

Palandöken Devlet Hastanesi'nde görevli Spor Hekimliği Uzmanı Dr. Oğuz Yüksel, halı yıkayan kadınları uyararak, "Metrekaresini 2- 3 liraya yıkatabileceğiniz halılar kadınları ömür boyu sakatlığın veya hastalığın pençesine atabilir.
Oluşan bu sakatlıklar hastalarda uzun süreli iş gücü kaybına neden olurken, tanısı ve tedavisi de ülke ekonomisine ekstra külfet oluşturmaktadır" dedi.

Cadde, sokak, çeşme veya derelerde halı yıkayan kadınların farklı sakatlıklar ile hastaneye başvurduğunu söyleyen Dr. Oğuz Yüksel, riskin halıları evden dışarı çıkarmaya çalışırken başladığını, yıkama ve kurutma sırasında devam ettiğini belirtti. Bir kadının eğilerek yaklaşık 30 kiloluk bir halıyı kaldırmasının bel ve boyun fıtığı veya burkulmaya neden olabileceğini vurgulayan Dr. Yüksel, "Halı yıkanan günden sonraki hafta içinde ev hanımları sıklıkla hastanelere başvuruyor.

Halıyı yıkamak için toplayıp kaldırırken bel ve boyun fıtığı, bel burkulması oluyor. Diz çöküp yıkarken dizde ödem, menüsküs, kireçlenme, silerken de omuz, dirsek, el bileğinde ve bu bölgedeki kaslarda zorlanma, yırtılma ve iltihaplanma oluşabilmektedir. Bu sakatlıkların tedavisi uzun süre alırken kimi zaman da kronikleşip ameliyata kadar gidebilmektedir" diye konuştu.

Çok uygun fiyatlarla evdeki halıların temizletilebileceğini ve gerekli hijyenin sağlanabileceğini kaydeden Dr. Oğuz Yüksel, "Bundan kaçan kadınlar aslında hem kendilerine hem de ülke ekonomisine büyük zarar veriyor. Polikliniğe gelen ev hanımlarına hastalığın neden olmuş olabileceğini sorduğumda, 'Halı yıkarken oldu' demiyor çünkü bunu akıllarına bile getirmiyorlar.

'Halı yıkadınız mı?' diye sorduğumda 'Evet' diyorlar. Metrekaresini 2- 3 liraya yıkatabileceğiniz halılar kadınları ömür boyu sakatlığın veya hastalığın pençesine atabilir. Oluşan bu sakatlıklar hastalarda uzun süreli iş gücü kaybına neden olurken, tanısı ve tedavisi de ülke ekonomisine ekstra külfet oluşturmaktadır. Ev hanımları sakatlıklara neden olabilen halı yıkama işini profesyonellere bırakmalı" dedi.

Öte yandan, sokaklarda yıkanan halılardan akan deterjanlı suların çevreye zarar verdiği, yolları da kayganlaştırarak kazalara neden olduğu ve su israfını da beraberinde getirdiği belirtildi.

İHA
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Bir kaç yıl öncesine kadar bende onlardandım.Şimdi düşünüyorum da hiç gerek yokmuş.Canımızın kıymetini bilelim hanımlar.
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
ben halı yıkamıyorum ya fabrikaya gönderiyorum yada kadın tutup yıkatıyorum..
paylaşımın için teşekkürler
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
bende yıkamıyorum, yıkamaya yolluyorum.sağlık herşeyden önemli,harcanan suyuda hesaba katarsak dışarda yıkatmak daha mantıklı.paylaşım için teşkkürler
 
H

Hera

Misafir
en güzeli yıkamaya göndermek ve en sağlılısı halı koymamak kaldırıcam bende artık :zuzu:
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
bende evlendiğim günden beri senede 2 kez gönderirim yıkamaya tertemiz mis gibi geliyolar hiç uğraşamam yıkamakla:zonk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst