Hague'e Jolie ve Pitt'den Destek

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
article-0-1EB0685200000578-912_634x736.jpg

“Savaşta Kadına Tecavüz ve Cinsel Şiddete Son” zirvesinin en büyük destekçileri, Hollywood yıldızları Angelina Jolie ve Brad Pitt oldular.


Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ve 100'den fazla ülkenin destek verdiği “Savaşta Kadına Tecavüz ve Cinsel Şiddete Son” uluslararası zirvesine Angelina Jolie ve nişanlısını yalnız bırakmayan Brad Pitt damga vurdular.

İngiliz Dışişleri Bakanı William Hague'in ev sahipliği ve üç gün süren zirvenin en büyük destekçisi Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu (UNHCR) İyi Niyet Elçisi olan Angelina Jolie'ydi.

Savaş ve iç karışıklık yaşanan bölgelerde kadınlara cinsel şiddet ve taciz uygulayanların peşinde olduklarını vurgulayan Jolie, “Bunun kabul edilemez bir savaş suçu olduğunu herkese ilan etmemiz ve kabul etmemiz gerekir. Cinsel şiddete, tecavüze uğrayan kadınlara daha fazla koruma, destek vermemiz şart” mesajını verdi.

Londra'nın Docklands bölgesindeki ExCel'de gerçekleşen uluslararası zirveye üçüncü gününde katılan Brad Pitt de, 'savaş suçlarına karşı farkındalığı arttırmaya' destek için nişanlısının yanında durdu.

Zirvenin en fazla ilgi çeken ismi olan Jolie, beraberinde ünlü İngiliz modacı Stella McCarthe ile Afrika ve Orta Doğu’dan gelen ülkelerin standlarını ziyaret ederek, kadınlarla konuştu. Savaş mağduru kadınların dramlarını dinleyen Jolie, William Hague ile birlikte yayınladığın bildiride “Savaş bölgelerindeki tecavüz suçlarının araştırılması ve tespiti için uluslararası protokolün kurulması" sözünü verdiler.

Bildiride ayrıca, “tecavüzü dünyanın zulüm cephelerinde bir savaş silahı olmaktan çıkartmak bizim gücümüz dahilinde. Tecavüz kurbanlarına toplumdan dışlanmış kişiler gibi değil, cesur felaketzedeler gibi davranılmalı." ifadesi de yer aldı.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst